dimecres, 25 de juliol del 2007

ENS ESTAN PLANTANT LA BLEDA AL CLATELL?


Barcelona te, certament, un gran ressò mediatic només cal veure els diaris aquests dies amb la famosa apagada. Benvingudes siguin les grans esbroncades a ENDESA i a tothom que s’ho mereixi i tingui alguna cosa a veure i que caigui tot el pes de la ciutadania a sobre d’ells (anava a dir de la justícia però esta per altres coses avui en dia).
Olesa no te, certament, gaire ressò mediatic, però això no vol dir que no tinguem problemes amb l’escomesa elèctrica, el que a passat a Barcelona pot passar qualsevol dia al casc antic: xarxa obsoleta, deixada, precària. Quantes vegades al carrer de Santa Oliva, per exemple, hi han hagut apagades d’hores?, quants aparells s'han fet malbé per les baixades o pujades de tensió?.
A cau d’orella us diré (no fos cas que li posessin una sanció) el que vaig sentir-li a dir a un treballador d’ENDESA que feia una reparació al carrer: deia l'home “Com que es fan sovint obres a les cases del casc antic d'Olesa la companyia no manté la xarxa esperant que a alguna obra es produeixi una avaria, llavors diuen que s’ha produït a causa de la obra i li carreguen a ella la reparació”. I embolica que fa fort.
Ah¡, si voleu analisi de la fina sobre el tema llegiu al mestre Nacho, m'estalvia feina i en sap mes.

dissabte, 21 de juliol del 2007

"CUANDO LAS BARBAS DEL VECINO VEAS CORTAR, PON LAS TUYAS A REMOJAR"





L'Article 490. 3. del Codi Penal del Regne d'Espanya diu:
“El que calumniare o injuriare al Rey o a cualquiera de sus ascendientes o descendientes, a la Reina consorte o al consorte de la Reina, al Regente o a algún miembro de la Regencia, o al Príncipe heredero de la Corona, en el ejercicio de sus funciones o con motivo u ocasión de éstas, será castigado con la pena de prisión de seis meses a dos años si la calumnia o injuria fueran graves, y con la de multa de seis a doce meses si no lo son.”


El jutge, Ilmo. Sr. Juan del Olmo, i el Fiscal Sr. Miguel Angel Carballo, han ordenat propiciat, demanat , instat (ves a saver), cadascú des de les seves competències, el segrest de la publicació “El Jueves” per que hi apareixen caricaturitzats (sembla ser, per que l'autor diu que es el Tom Cruisse i la seva parella) els Ducs de Montblanch fotent un clau; i això segons el lleial entendre dels avant citats, amb el codi penal a la ma i a l'entrecuix (veieu a dalt) es “injuriar al Principe heredero de la Corona”, i ara ve lo bo, “¡¡en el ejercicio de sus funciones!!”

La justícia (que es cega) ho ha dit (jo no eh¡¡): una de les funcions ( a falta de saver quines son les altres) del Duc de Montblanch es “joder” (es que en castellà queda millor, no per res).

Anem al fons, es a dir al que importa i que a mes a mes es important: a mi no es que m'acabi d'agradar “El Jueves”, però en aquests moments cal anar de bracet amb ells per que ja ho deia en Martin Niemoller l'any 1945, : "Primer van venir a buscar els comunistes i, com que jo no ho era, vaig callar. Després van venir a buscar els socialistes i els sindicalistes, però jo no era cap de les dues coses així que no vaig parlar. Després van venir a buscar els jueus, però jo no era jueu. I quan van venir a buscar-me a mi ja no quedava ningú per defensar-me". Doncs això.