dilluns, 31 de desembre del 2007

AMB EL DESIG QUE AL 2008 TOTS PLEGATS SIGUEM CADA VEGADA MÉS LLIBERTINS

La familia Alcántara-Obiols (així de formal i l'ordre es seguint l'alfabétic)volem entrar al 2008 compartint amb els nostres amics, coneguts, saludats i qui vulgui afegir-se la versió en “blues” de L'Internacional que ha fet el Quico Pi de la Serra. Disfruteu-la amb salut.

divendres, 28 de desembre del 2007

AMB EL BLOC OLESÀ-ESQUERRA UNIDA CAP A L'AUTODETERMINACIÓ D'OLESA DE MONTSERRAT (i de Bonesvalls)



El nou escut del Regne d'Espanya i de Catalunya


Sembla ser que la tasca callada del Grup Municipal del Bloc Olesà– Esquerra Unida ha aconseguit (ells solets, que no els hi cal mai ningú), importantíssimes modificacions legals (fins i tot s'ha hagut de modificar l'Estatut d'Autonomia de Catalunya i la Constitució Espanyola, sinó no s'entén) per les quals ara l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat té competències ( m'haurien d'explicar si exclusives i excloents) en matèria ferroviària, carreteres i sobre nomenament i revocació de ministres del govern del Regne d'Espanya. Tot això sense intervenció del Congrés de Diputats, Senat , ni referèndums de cap mena.... “Pa chulo mi pirulo. Oreja, rabo, ovación y vuelta al ruedo"!!!!.

Així ens ho fa entendre les propostes que el Bloc Olesà-Esquerra Unida fa a l'equip de Govern en el seu butlletí de Novembre-Desembre 2007, darrera pàgina, secció Breus. En efecte, amb molt bon criteri els hi proposen: 1) que els usuaris dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya puguin viatjar gratuïtament mentre durin els talls entre l'Hospitalet i Barcelona ( no aclareix si només els/les olesans/anes o tots/es els/les catalans/anes, ho dic per fer-me una idea de l'abast de la competència i que a la propera reunió de la Comissió Mixta Ajuntament – Govern central es pensi a negociar la partida pressupostaria suficient), 2) Que dimiteixi la Ministra Magdalena Álvarez (Il-lm Sr. Jaume Monné , a la vista de la seva tossuderia jo la cessaria sense contemplacions) i 3) que respecte de la variant de la C-55 s'obri un nou termini per tal que els ciutadans d'Olesa siguin informats i puguin presentar al·legacions al projecte (i perqué no decidim fer les obres directament segons el nostre projecte? Qui es pensa que som nosaltres el Conseller Nadal. Il-lm Monné cessi'l també, home!!).

El que no entenc és per que el Bloc Olesà-Esquerra Unida ha renunciat a les competències d'ordre públic. Com pot dir que va demanar la ubicació d'una oficina dels Mossos a Olesa però no es possible perquè això no es decideix al municipi i no hi ha res a fer (vegeu el seu butlletí Novembre-Desembre 2007, primera pàgina). Em venen al cap algunes preguntes: Com ho van demanar? Tots solets també? No hagués sigut mes efectiu fer pinya el conjunt de grups municipals? Els hi ha dit el “seu” diputat Sr. Miralles que no s'hi pot fer res? El Conseller d'Interior, Joan Saura, no forma part del grup parlamentari Iniciativa per Catalunya- Esquerra Unida i Alternativa que el Bloc, sembla ser, recolza?. Tant senzill que fóra perquè en aquest cas no cal canviar lleis, nomes cal parlar i tenir força negociadora, fixint-se sinó el que, en matèria d'habitatge i des de l'oposició, va aconseguir l'Entesa dels Olesans quan era alcalde l'Il-lm Sr. Joan Rota..

Bé però, no ens capfiquem amb petiteses, de tota manera les competències exclusives sobre ferrocarrils i carreteres tant costosament aconseguides pel Bloc Olesà-Esquerra Unida no les sabrà aprofitar aquest equip de govern ple de corruptes i arribistes. Com diu que diuen els italians “piove, porco governo”.

dimarts, 25 de desembre del 2007

PROU D'ATACS A LA CULTURA CATALANA PER PART DEL VATICÀ


















Així és l'infern digui el que digui el Sant Pare

El Periódico del 22 de desembre ho deia contundent “El Papa causa desconcert en ubicar el pessebre a Natzaret”. Desolador.

El gran bisbe Torras i Bages fa anys que és mort, masses, i això ens priva de la seva clarividència i mestratge en aquest temps de confusió. ¿Què diria el lúcid teoritzador del nexe entre catolicitat i Catalunya del continu degotall d' atacs del Vaticà a la cultura catalana que es va produint en els darrers temps?.

No es tracta del fet que Sant Cugat ja no sigui sant, ja s'apanyaran els vallesans i els sesgarrigencs. La cosa és molt més greu: va començar Joan Pau II dient que l'infern no eren les calderes d'en Pere Botero, que era un estat d'ànim del pecador que pateix perquè no pot gaudir de la comunió amb Déu i això el turmenta. O sigui, res de foc, ni calderes plenes d'oli bullent, ni dimonis atiant les fogueres, res de res. I per acabar-ho d'adobar ara es despenja Benet XVI dient que el Nen Jesús no va néixer a Betlem a una establia, sinó a la fusteria de sant Josep a Natzaret, sense bou, ni mula, ni pastors i així ho ha reflectit al pessebre que ha muntat a la Plaça de Sant Pere.

¡Anatema! ¿Què serà de la nostra cultura i tradicions?, ¿què vol el Sant Pare provant la paciència dels seus fidelíssims fills?, ¿que no estava clar que el rabadà anava a Betlem amb una gallineta?, ¿que no hem dit sempre que el minyonet ros i blanquet fill de la verge Maria (ai que encara són capaços de fer-li perdre la virginitat) ha nascut a una establia?. És un torpede directe a la línia de flotació de la més preuada de les nostres tradicions: “Els Pastorets”. Si dramaturgs de pensament tant diferent com allunyats en el temps com Pitarra i Folch i Torras van coincidir amb un infern ple de sofre, de pedres roentes i flamarades atiades per fures infernals, si per contrast ambdós ens presenten un Nen Jesús lluminós acabat de néixer a Betlem embolcallat amb palla i voltat de xais, el bou i la mula, mentre els pastors l'omplen de regals, ¿qui és ningú per venir a esmenar el que sempre ha estat com ha estat?.

Segadors, encara que no sigui juny, comencem a esmolar les eines, ¡ja n'hi ha prou!. Exigim dels nostres rectors valentia i que tinguin el coratge d'enfrontar-se a qui no ens reconeix les tradicions i es posin al davant del moviment per la creació d'una autèntica Església, catòlica, apostòlica i catalana. El papa ja el buscarem, a Roma només hi volem anar a fer turisme.