divendres, 31 de desembre del 2010

SI ELS DEL IBEX 35 PODEN, PER QUE NOSALTRES NO?. BON ANY 2011

“….ésser català equivaldrà a tenir les despeses pagades a tot arreu allà on un hom vagi, perquè bastarà i sobrarà que sigui català perquè la gent el tingui a casa seva o li pagui la fonda, que és el millor obsequi que se'ns pot fer als catalans quan anem pel món, i, comptat i debatut, valdrà més ésser català que milionari.....”

Concepte General de la Ciència Catalana, llibre 3r, capítol XVIII (1918)
Francesc Pujols i Morgades (Barcelona, 1882 – Martorell, 1962)

AMB EL DESIG DE QUE ES COMPLEIXI LA PROFECIA I ENS AJUDI A PASSAR DE LA MILLOR FORMA POSSIBLE EL 2011 QUE FALTA ENS FARA.

Si voleu escoltar la banda sonora del mes de Gener feu clic a baix i els “Golden Apple Quartet” us descobriran el que tindrem pagat a la fonda.

 

dilluns, 6 de desembre del 2010

LA MISERABLE DEMAGOGIA DEL PARTIT POPULAR (PP) D'OLESA DE MONTSERRAT

ÉS CARPANTA DE "LOS DE AQUI"?, ÉS DE "LOS NUESTROS"?
Aprofitant que el Llobregat passa per Olesa (és a dir, al redós de la seva pujada electoral) li ha faltat temps al nostre PP local per a llençar un oportunista pamflet on, tot presentant-se com a alternativa real per a governar el municipi i millorar-ne la seva situació, deixa com un drap brut l'actual govern municipal ( hi té tot el dret, faltaria més) i enumera fins a deu propostes per a canviar Olesa, que ells anomenen “solucions”, de caire mes o menys populista (mes que menys).

Peró a on vull anar és a la segona d'aquestes propostes. Llegim-la: “Primero los nuestros, becas de comedor, libros, ayudas sociales en general, primero para los de aquí, no podemos permitir que personas que no han contribuido nunca en Olesa se beneficien de nuestros impuestos.”. Deixant de banda la formulació mafiosa de la proposta (“los nuestros”)queda clar que el PP d'Olesa segueix l'estela de la xenofòbia i el racisme que tants redits els hi ha donat a Catalunya i els importa un carall estigmatitzar ciutadans de ple dret per la seva condició social i/o d'origen i provocar un trencament de la convivència ciutadana si això els beneficia. “Modus operandi” típic de la ultradreta que a mi em fa por, m'angoixa i m'alarma.

Caldria que el PP definís qui són “los de aquí”. Els olesans directament descendents dels ibers?, li concedim aquesta gracia als dels visigots? i als dels musulmans que van arribar a Sant Pere Sacama al segle VIII?, té la condició de “los de aquí” el Secretari General del PP olesà Sr. Manfredi que, com jo mateix, va venir emigrat des de Sant Feliu de Llobregat no fa ni vint anys?, on posem, doncs, el límit temporal per ésser d'aquí o d'allà? o no li posém límit temporal i ens fixem en els ingressos i/o el color de la pell per a tenir la condició de ciutadà?. Calent, calent.

Qui “no ha contribuido nunca en Olesa”?. Sabent que encara no hi ha una definició de “los de aquí” que permeti centrar la discussió, m'agradaria que el PP olesà montserratí aclarís si hem de considerar com a contribuents la multitud de persones que cada dia ens desplacem fora d'Olesa a treballar? (per cert, potser m'equivoqui però em sembla que el Sr. Manfredi n'és un), donem riquesa al municipi?, s'ens ha d'expulsar si no en donem?, només si no som de “los de aquí”?. Als que no són de “los de aquí” i paguen l'IBI de forma directa o indirecta a través del rebut de lloguer, el botiguer marroquí o xines, posem per cas, que paga la seva taxa d'activitat té la condició de ciutadà o s'ha de penalitzar amb un temps de carència, com a les companyies d'assegurança, per a tenir drets?.

Mentre el PP olesà discuteix internament les qüestions plantejades i aclareix si vol ser un partit de centre o d'ultradreta, li pregunto directament al meu paisà el ciutadà Sr. Manfredi en la seva condició de regidor: Té constància d'alguna ordenança, ordre o ban municipal que expressament limiti la concessió d'ajuts socials, beques, etz..a la condició d'estranger i discrimini als nacionals (espanyols, és clar)? Si li consta que s'hagi dictat una norma clarament inconstitucional ja triga massa a denunciar el govern municipal als tribunals per prevaricació. Com que no és així perquè al Regne d'Espanya tots els ajuts socials existents es donen per raó de la renda de que disposa el beneficiari (ras i curt, per pobre) i no pel seu origen, hem de concloure que el PP d'Olesa menteix amb mala fe enganyant de forma miserable i abjecta als ciutadans olesans poc avisats per a obtenir un rendiment electoral.

Aprenents de bruixots com són, els hi hem de dir clarament que la seva barroera actuació els hi pot donar beneficis a curt termini però trenca la convivència i la cohesió social necessaria per a que la democràcia sigui forta, donant ales als feixismes de tota mena. Recordem que Hitler i Mussolini van arribar al poder “democràticament” per culpa d'irresponsables d'aquesta mena, però em temo que no ho entendran perquè no volen. Com deia el poeta “que la prudència no ens faci traïdors”.

dimecres, 1 de desembre del 2010

BANDA SONORA DEL MES DE DESEMBRE (La Puntaire. Canta Ramon Calduch)


Quant els sons de la “La puntaire” es van alçar pels aires a la cantada d'havaneres d'aquella festa de Santa Oliva de no recordo ara quin any, vaig estar a punt de creure en Deu i que s'acomplia la profecia del preclar bisbe Torras i Bages de que “Catalunya seria cristiana o no seria” car només un miracle diví podia ésser que aquella il-lustre i egrègia dama olesana, que al 1992 m'havia confessat la seva simpatia per l'espanyolissim Partit Popular, s'alcés de la seva cadira tot aplaudint abrandada les estrofes que deien


Au doncs, fills de Catalunya,
doneu-vos les mans
i ben units, com a germans,
tant en temps de pau com en la guerra,
des del mar fins a la serra
enlairem els nostres cants.

I si algú, com l’estranger francès
va voler ahir,
les nostres llars vol invadir,
els rebrem ardits en só de guerra,
i sabrà que aquesta terra
defensarem fins a morir!

Ara que, amb llurs victòries, Convergència i Unió i el Barça han tornat Catalunya al seu ordre natural del que, en mala hora, l'havia apartat el pèrfid Tripartit, ara que, com ens ha recordat el futur Molt Honorable Artur Mas, no hi ha dretes ni esquerres puix som de nou tots ensems una unitat de destí, recuperem aquella taumatúrgica sardana que ens convida a recordar els nostres sentiments mes pregons.

Si voleu escoltar a Ramon Calduch cantant “La puntaire” ja sabeu que heu de fer clic a  baix, però recordeu-ho, aquesta vegada en el primer temps de la posició de ferms i amb la ma dreta a la alçada del cor.