dijous, 25 d’agost del 2011

CARTA A LA PRESIDENTA DEL GOBIERNO DE ESPAÑA per Santi Vidal

Santi Vidal, conegut prohom del Bages, és apostata “in pectore”, Secretari General del Sindicat Intercomarcal de FITEQA del Bages-Berguedà de CC.OO. i altres coses que li donen un dubtós prestigi. Home de finissima, acerada i acertada ploma (d’escriure vull dir, i perdoneu la incorrecció), li faig l’honor d’ésser publicat en aquesta prestigiosa bitàcora per l’escrit que es transcriu tot seguit en el seu bell castellà original. De res Santi.

Apreciada Señora Merkel:
Mire Usted, yo considero que introducir en la Constitución Española (que fue aprobada por referéndum), elementos mercantilistas y economicistas, como son la limitación del déficit, sin entrar a discutir políticas fiscales (hasta los ricos de todo el planeta piden pagar más impuestos, excepto los españoles) o partidas presupuestarias como la Casa Real y el Ejercito, amen de los fondos reservados, me parece incongruente.
Además me gustaría añadir que la Carta Magna ( como les gusta llamar a la constitución a aquellos que, como Aznar, en su día se opusieron a ella) fue concebida como norma convivencial y de derechos para los ciudadanos de esta barriada de Berlín, no como norma para contentar a Moddy's y a los mercados... pero en fin, si Usted considera, al igual que yo, pero seguro que no coincidimos en lo que debemos cambiar, que debe modificarse la constitución, le pediría que tuviera en cuenta que Alemania es una Republica y esta barriada de Berlín sigue teniendo Rey de la comunidad, quizás sea el momento también de cambiar.
Por cierto, la Ley Orgánica de Libertad Sindical casi tiene la misma antigüedad que la Constitución, ¿tendría a bien considerar su modificación?, creo que puedo sugerirle, cuando tenga tiempo, algunos aspectos que podrían ser de su interés, entre ellos; porque no propone el Mittbestimung- cogestión- (no se si se escribe así) a sus socios y vecinos??
Atentamente
Un vecino”

dimarts, 23 d’agost del 2011

La regidora de Benestar Social aclareix dubtes sobre la cessió del gimnàs de l'escola Montserrat per a la pràctica del Ramadà (i de rebot aclara altres questions plantejades a "Pagant Sant Pere Canta")

 La regidora de Benestar Social d'Olesa, Georgina Muñoz, ha qualificat de “xenòfob” el contingut d'uns fulls que van aparèixer penjats aquest divendres a diferents espais d'Olesa en els que es convida als ciutadans a queixar-se pel fet que l'Ajuntament hagi cedit el gimnàs de l'escola Montserrat per a què la comunitat musulmana hi dugui a terme el ramadà. Tot i que aquests fulls no van signats, es dóna la circumstància que Plataforma per Catalunya va demanar permís al departament de Governació per realitzar aquest diumenge al vespre una manifestació davant l'escola en protesta, precisament, per la cessió de l'espai a la comunitat musulmana. Finalment, la manifestació no es va arribar a realitzar perquè Governació no va donar el permís pertinent, segons ha informat la regidora.

Entre d'altres qüestions, els fulls repartits divendres pel municipi critiquen que l'Ajuntament hagi cedit a la comunitat musulmana el gimnàs de l'escola Montserrat per tal que aculli reunions entre quarts d'11 i les 12 de la nit, tot afirmant que l'activitat s'està realitzant sense fer cap neteja de l'espai. A més, denuncia també l'escrit, els participants utilitzen el pati “com a lavabo”, i per tant, afirmen que la manca de neteja pot comportar un focus d'infeccions. Per tot plegat, i entre d'altres raons, l'escrit convida als olesans que no hi estiguin d'acord amb aquesta cessió a què es dirigeixin a l'ajuntament i formulin una queixa. Els fulls no van signats, i per tant, no es pot afirmar que els hagi fet Plataforma per Catalunya. Ara bé, es dóna la circumstància que el regidor de Plataforma per Catalunya a Olesa, Francisco Javier Fernández, va adreçar el dia 17 d'agost un escrit a la Comissaria dels Mossos de Martorell anunciant la convocatòria d'una manifestació davant l'escola Montserrat per a aquest diumenge, a les 8 del vespre, en la que hi havia de participar també membres de Plataforma d'altres municipis.

La regidora de Benestar Social, Georgina Muñoz, ha assegurat que tothom té dret a manifestar-se. Ara bé, amb el que no hi està d'acord és amb la raó de la manifestació, que creu té veritables tocs xenòfobs. Com a mínim, l'escrit repartit per Olesa, ha dit, ho és. La regidora ha explicat que, efectivament, i com ja havia informat aquesta emissora, la comunitat musulmana va demanar a l'Ajuntament d'Olesa la cessió del gimnàs de l'escola Montserrat per a la celebració del ramadà, que a Olesa celebren unes 700 persones. Com que la mesquita que hi ha al carrer Església no té capacitat per a totes aquestes persones, la comunitat musulmana va sol·licitar poder disposar d'un espai addicional, que fins ara era el Casal Catequístic. I com qualsevol entitat que demana l'ús d'un equipament municipal, ha dit la regidora, acomplerts els requisits l'ajuntament va aprovar la cessió, que no té cap cost per a l'Ajuntament. En aquest sentit, Muñoz ha assegurat que la comunitat musulmana compta amb una assegurança, i també es fa càrrec de la neteja del gimnàs.

La regidora ha assegurat no entendre el rebuig envers aquesta cessió, i sobretot, que la protesta vagi enfocada a la cessió cap a la comunitat musulmana i no pas, per exemple, pel fet que l'ajuntament, a petició de la parròquia, hagi cedit alguns equipaments municipals per acollir els peregrins participants en les Jornades Mundials per la Joventut. Precisament, i després d'haver fet aquesta cessió fa uns dies, avui mateix tornen a fer nit a Olesa prop de 1.200 joves participants en aquestes jornades. I novament a petició de la parròquia, que ja acull joves a espais com el Casal Catequístic, el local del Cau o les Escolàpies, l'Ajuntament torna a cedir diferents espais municipals, com són el pavelló Salvador Boada, i les escoles Josep Ferrà i Esteva i Puigventós.

Seguint amb el contingut de l'escrit de protesta difós fa uns dies, Georgina Muñoz ha assegurat que és absolutament fals que la comunitat musulmana faci servir el pati de l'escola Montserrat com a lavabo. En aquest sentit, segons la regidora, l'ajuntament ha realitzat diferents inspeccions per comprovar que la neteja era la requerida, i ha dit que es tornarà a fer una inspecció quan l'activitat finalitzi. I si cal fer una neteja extraordinària, es passarà la factura al comunitat musulmana.

La regidora de Benestar Social creu que rumors o mentides com les que recull el full de protesta per la cessió de l'escola Montserrat per a la pràctica del ramadà només pot respondre a una gran desinformació per part de qui elabora aquest escrit. Malauradament, ha dit, sovint es fan córrer rumors sobre el col·lectiu dels immigrants, molts d'ells vinculats a la religió. I aquests rumors, hi ha afegit, només es poden rebatre amb molta informació, i sobretot, deixant molt clar que tots els ciutadans d'Olesa, siguin o no autòctons, tenen els mateixos drets i deures.

En aquest sentit, i pel que fa a la cessió d'un espai municipal, Georgina Muñoz ha recordat que qualsevol entitat olesana pot demanar a l'Ajuntament la cessió d'un equipament públic per a la realització d'activitats diverses. El tràmit s'inicia entrant una instància a l'Ajuntament, i argumentant la petició, tot indicant també si necessita algun tipus de material. I si l'ajuntament ho troba tot correcte i l'espai està disponible, l'espai es cedeix, sigui quina sigui l'entitat que la demana. En aquest cas, s'ha requerit a la comunitat musulmana disposar d'assegurança i que es faci càrrec de la neteja de l'espai, quelcom que per exemple també es demana a les AMPA que sol·liciten durant el mes de juliol l'ús de l'edifici de la seva escola per a la realització del casal d'estiu, per exemple.

De tota manera, ha dit la regidora de Benestar Social, sobretot en temps de crisi és molt fàcil que apareguin aquest tipus d'informacions falses sobre suposats actes de favor al col·lectiu d'immigrants. De fet, aquest és un terme que la pròpia regidora ha rebutjat, que prefereix que es qualifiqui aquestes persones, simplement, com a veïns d'Olesa. De cara a millorar la relació i integració de tots els col·lectius olesans, sigui quina sigui la seva procedència, l'Ajuntament desenvolupa diferents programes a través del departament d'Immigració, vinculat a nivell de pressupost a l'àrea de Benestar Social. Ho explica la regidora. La regidora és partidària d'estudiar la possibilitat que el departament d'Immigració de l'Ajuntament es desvinculi de Benestar Social.

Georgina Muñoz també a convidat els autors de l'escrit en contra de la cessió del gimnàs de l'escola Montserrat per a la pràctica del ramadà que facin l'esforç d'intentar conviure amb els seus convilatans, en aquest cas la comunitat musulmana, per veure que molts dels seus arguments, ha dit, "cauen pel seu propi pes".

Font: Olesa Ràdio

dimecres, 17 d’agost del 2011

PAGANT SANT PERE CANTA


L'Ajuntament d'Olesa de Montserrat ha cedit espais públics per acollir joves participants a les Jornades Mundials de la Joventut (catòlica). Sembla ser que la comunitat catòlica olesana ha tingut la pensada de acollir a 112 ciutadans francesos i 1000 italians i el seu rector ha demanat al constitucionalment aconfessional Ajuntament que en algun moment, al anar i/o al tornar de Madrid aquests joves puguin fer nit al pavelló Salvador Boada i a alguna escola.. L'Ajuntament justifica aquesta col·laboració en el fet que “Olesa es un poble acollidor, independentment de religió o raça” en paraules de la regidora Sra. Montserrat Esparbé.

Paradoxalment, ciutadans d'aquest “poble acollidor, independentment de religió o raça”, esperonats pel regidor de Plataforma per Catalunya, el Sr. Francisco Javier Fernàndez (“Pescar en aigua tèrbola a molts agrada” diu l'adagi) han iniciat una campanya de recollida de firmes oposant-se al fet que el constitucionalment aconfessional Ajuntament hagi cedit les instal·lacions del col·legi Mare de Deu de Montserrat a la comunitat musulmana olesana per a celebrar el Ramadà.

Puc comprendre que la comunitat musulmana olesana tingui necessitat d'espais per a celebrar el Ramadà com, al seu entendre, cal ja que es obvi que la seva mesquita no reuneix les necessàries condicions i per tant entenc que hagin demanat a l'Ajuntament l'us d'algun espai públic. Quin? Ha de ser el col·legi Mare de Deu de Montserrat?. No hi entro en aquesta discussió (per cert, aprofito per a preguntar al ciutadà Francisco Javier Fernàndez: si al seu entendre i dels veïns recollidors de firmes, el col·legi Mare de Deu de Montserrat no és el més adequat per a que els musulmans olesans celebrin el Ramadà, acceptaria que utilitzessin algun altre local públic per exercir el seu dret?).

El que no acabo de veure es que la comunitat catòlica olesana necessiti espais públics per a hostatjar els seus fidels peregrins. De debò que en ple, i pràcticament inactiu, mes d'Agost no tenen espais propis suficients? Entre el Cau, la pròpia Església i casa parroquial, la casa de les Germanes de la Caritat i les Escolàpies i no sé si em deixo algun altra, no fan el fet?.

Be, ja que l'Article 16. 3. de la Constitució obliga al nostre aconfessional Ajuntament a cooperar amb l'Església Catòlica i les demés confessions, donem els fets com a consumats. No obstant em ve al cap una darrera qüestió. Ja que l'administració pública ha de servir amb objectivitat els interessos generals m'imagino que l'aconfessional Ajuntament pensarà a passar factura a ambdues confessions religioses de les despeses que s'originin com a conseqüència de l'us dels espais públics: estic pensant en l'aigua, electricitat, neteja, manteniment, personal etz. etz..... Per que tot plegat no serà pas “gratis et amore” oi?.