dimecres, 26 d’octubre del 2011

¡SI N'ERA DE LLEST EL VELL KARL!

Nomes que l'Estat ja és incapaç de dirigir l'economia. Peró segur que el barbut de Trèveris en algun lloc també ens ho deu explicar això.

dissabte, 1 d’octubre del 2011

BANDA SONORA DEL MES D'OCTUBRE ( “Impressioni di Settembre”. Canta "Premiata Forneria Marconi")




Amb el títol de “LA FESTA DE TREBALL” i el subtítol “La primera gran festa popular de la Catalunya democràtica” l'historiador Manuel Vicente Izquierdo ha escrit un llibre que ens explica i dona claus sobre la festa que des de 1977 al 1990 va organitzar el Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) i que va estar la festa popular més gran celebrada a Catalunya, un lloc de trobada i de convivència on la gent progressista es reunia per compartir i debatre experiències i inquietuds i també per passar un cap de setmana a “tope”, amb esbarjo, en què les reivindicacions s’unien a activitats culturals, amb projeccions de pel·lícules i actuacions musicals.

Es diu que la més multitudinària va ser la de 1979, no ho sé, segurament , però el que si us puc dir es que, del meu record, van haver-hi grans i molt bones actuacions: De casa, Miguel Rios, Raimon, el Pi de la Serra, l'Ovidi Montllor, la Bonet, Companyia Elèctrica Dharma, Oriol Tramvia, Gato Pérez. I de fora dues grans bandes: la britànica i mítica “Dr. Feelgood” i la italiana “Premiata Forneria Marconi”.

De la “Premiata Formeria Marconi”, una banda que interpretava el que s'anomenava rock progressiu, recordo especialment una cançó titulada “Impressioni di Settembre” que us la proposo com a banda sonora del mes d'octubre. Si la voleu escoltar feu clic a baix.