dissabte, 14 d’abril del 2012

LLIBERTAT, IGUALTAT I FRATERNITAT. VISCA LA REPÚBLICA¡¡¡¡




  
                          Orquestra Internacional de Praga                                                                                                                                                                                              

dimarts, 3 d’abril del 2012

BANDA SONORA DEL MES D'ABRIL ("Ya no somos nosotros". Canta Patricio Manns.)

PATRICIO MANNS
Dins de les classes dominants esta apareixent una llodrigada de “economistes” que neguen la crisi. Diuen que el que esta naixent es un nou “model” social i de vida al qui en hi hem d'adaptar sense remei. Ens venen a dir que el que anomenàvem estat del benestar (que tot just al Reino de España treia el nas) venia de regal, que no es veritat que ho havíem aconseguit lluitant.. Hòstia, no cal estudiar, això ho cridem a totes les manifestacions: No es una crisi es una estafa¡¡ No es una crisi es una estafa¡¡..... Ara fins hi tot ens volen fer creure que no hem existit, hem perdut la consciencia de classe i no volen que la busquem per que no tornem a ser nosaltres.

Patricio Manns, el gran cantautor xilè, fa anys (sempre parlo de fa anys) va compondre una “chacarera” que va titolar “Ya no somos nosotros” i encara que estava dedicada a les lluites del poble Maputxe serveix pel cas.

La lletra diu:

Aquí donde usted nos ve
como dueños de la tierra
pa’ no morirnos de pobres
pasamos la vida en guerra.

Somos pobres, somos ricos,
nadie sabe lo que somos.
Con las penas de mi pago
se secaron los aromos.

¡Qué carajo! apenas gritan
que hay metal en el potrero,
viene el gringo desde el norte,
¡lo saca y deja el a’ujero!

¡Qué carajo! apenas grito
que me siento libertario,
me cambian la vestimenta
por una de presidiario.

La tierra pario a mi abuelo,
pario a mi padre y mi madre
y al hijo que nació d’ellos
no hay ni perro que le ladre.

Yo defiendo mi derecho
que no es el derecho de otro,
¡pero carajo! ’toy viendo
que ya no somos nosotros.

Ya no somos de este valle,
ya no somos de este monte
y todo lo que uno labra
se va, usted sabe pa’ dónde.

Chacarera, chacarera,
chacarera de mi pago,
no me libro de esta plaga
ni por más fuerza que le hago.

La podeu escoltar fent clic a baix.

diumenge, 1 d’abril del 2012

TINC UN AMIC A LA PRESÓ

 

 Comunicat d'Acció Jove - Joves de CCOO en suport als tres joves detinguts i posats en presó preventiva 

 El passat dijous 29 de març pel matí, en mig de les accions organitzades pels piquets de la vaga general de la Zona Universitària, es van dur a terme diverses càrregues policials amb la finalitat de dissoldre les concentracions a la diagonal.
Posteriorment, un grup, mentre es dirigia a Les Corts fou intervingut per un grup de mossos d’esquadra no identificats que van procedir a la detenció de 3 joves, membres de diverses organitzacions convocants de la vaga general (entre elles l’AEP i CCOO) .


Els detinguts van ser traslladats a la Comissaria de Les Corts. Se’ls acusa de violència al carrer i desordres públics entre d'altres i ahir, divendres 30 de març al vespre, van declarar a la Ciutat de la Justícia. Tot apuntava que després de les declaracions serien posats en llibertat a l’espera del judici. Mentre la majoria de detinguts van anar sent posats en llibertat, malauradament, els advocats van comunicar que, a instàncies del Ministeri Fiscal des de Madrid, la jutgessa responsable del cas va decretar presó preventiva per l’Isma, el Dani i el Javi que van ser traslladats a diferents presons. El motiu pel qual no se’ls ha deixat en llibertat és que se’ls acusa de pertànyer a un suposat “grup organitzat responsable dels aldarulls recurrents a Barcelona”.  

Davant d'aquests fets denunciem que:
- L'Isma, el Dani i el Javi han estat detinguts arbitràriament amb la voluntat política de marcar precedent per a futures mobilitzacions ciutadanes, instaurant un règim de por que freni les protestes legítimes.
- El tractament exagerat que els ha portat a tancar-los en presó preventiva, fet que té més a veure amb una voluntat per part del govern de llençar un missatge aterridor que pas amb un procés judicial normal.
- L'Isma, el Dani i el Javi són joves que participen i s’impliquen a organitzacions legalment reconegudes. EN CAP CAS, PERTANYEN A UNA XARXA ORGANITZADA PER PROVOCAR ALDARULLS a Barcelona.
Demanem per tant:
- Que prevalgui la presumpció d’innocència i no siguin tractats com a caps de turc.
- La posada en llibertat immediata dels 3 joves donat que la presó preventiva ha estat decretada sense base real i respon a un intent de criminalitzar la societat civil que s'organitza legítimament per reivindicar els seus drets.
Acció jove – Joves de CCOO condemnem els fets violents ocorreguts especialment a Barcelona durant la tarda del 29 que, considerem, totalment reprovables. Així mateix, també condemnem la violència i els mitjans utilitzats (boles de goma, gasos lacrimògens,...) per part de la policia.

Demanem a més, un tractament diferenciat per les accions dutes a terme pels piquets informatius en el seu legítim exercici (reconegut a la constitució), i els actes vandàlics que ocorregueren per la tarda al centre de la ciutat protagonitzats per grups violents que res tenen a veure amb les organitzacions que van donar suport a la vaga general del dia 29.