divendres, 3 de maig del 2019

CATALUNYA EN COMÚ ALIMENTA LA IMPOSTURA DEL BLOC OLESÀ

Ball del cornut (Cornellá der Terri)

Vaig dir que explicaria per què per primera vegada en quaranta-dos anys, no he fet ni d'apoderat ni d'interventor en un procés electoral. Sempre ho he sigut pel PSUC, IC i a les del dia 28 de maig ho hagués volgut ser de En Comú Podem. L'he votat, són els meus, hi estic adherit (abans es deia militant i així ho diré a partir d'ara), vull col·laborar en que el projecte avanci, però no vull ser cornut i a sobre pagar el beure. Així doncs, ara que ja s'ha votat i no faré mal m'explico.

a) Deu fer un parell d'anys ( més amunt més avall) es va fer una assemblea públicament convocada per tal de constituir el Comú d'Olesa de Montserrat (abans en diríem Agrupació o Cel-lula, per entendre'ns) i el seu resultat es va passar a l'aprovació de la Comissió Executiva de Catalunya, tal com diuen els estatuts. A hores d'ara, per pressions d'Esquerra Unida i Alternativa, està bloquejada la seva acceptació. Cal dir que els companys d'EUiA d'Olesa eren coneixedors de l'assemblea constitutiva però incomprensiblement no hi van participa

b) Convocades les eleccions municipals els militants de Catalunya en Comú, malgrat que encara no s'havia aprovat el Comú d'Olesa de Montserrat, vàrem començar a treballar per a crear una candidatura i així es va comunicar a la direcció nacional. Se'ns va comunicar que no podíem crear cap candidatura perquè s'havia pactat, de forma unilateral i sense comunicar-ho als militants de Catalunya en Comú d'Olesa, entregar les sigles de "En Comú Guanyem" al Bloc Olesà.

c) Per a despistats: El Bloc Olesà és un poti poti d'ideologies i pensaments (segons va dir qui va ser el seu primer alcalde), que no va tenir unanimitat a l'hora de rebutjar la reforma laboral del 2012 (feu clic aquí), amb dubtes sobre la laïcitat dels poders públics (feu clic aquí), amb una política cultural tradicionalista-clerical (feu clic aquí), que avala sancions als ciutadans que vulneren els drets fonamentals (feu clic aquí), que firma manifestos pacifistes mentre recolza festes que justifiquen el linxament (feu clic aquí), que fa demagògia populista (feu clic aquí)...i que públicament els seus càrrecs han atacat el que representa Catalunya en Comú¡¡¡ (feu clic aquí)

Per què la direcció de Catalunya en Comú ha menyspreat de forma barroera als seus militants d'Olesa? Perquè amb una visió política de curt termini i miop ha preferit pactar amb un partit d'àmbit exclusivament local, eclèctic i sense ideologia definida, fent un "do ut des" (et dono perquè em donis) intercanviant-se un inconcret diputat a la Diputació per En Comú Podem per un inconcret conseller comarcal del Baix Llobregat pel Bloc Olesà. La vella política tan criticada per uns i altres en estat pur.

Aquesta política de "peix al cove" (quant de mal ha fet el pujolisme) del benefici a curt termini, alimenta al Bloc Olesà, un partit impostor que res aporta a Catalunya en Comú, la qual renuncia a crear una estructura territorial solida i ideològicament coherent a Olesa de Montserrat i amb militants compromesos a eixamplar i donar visibilitat un projecte de justícia social, radicalitat democràtica, igualtat i solidaritat i que dignifiqui la política com a ètica dels afers públics.

Com a revulsiu, els paries, els exclosos de Catalunya en Comú hem creat la candidatura MOVEM OLESA, per mantenir a Olesa de Montserrat i a l'ajuntament l'esperit del "¡SI QUE ES POT" d'aquell 15-M que ja sembla tan llunyà i que crèiem representat a Catalunya en Comú, mentre esperem que la realitat els faci comprendre que els militants no som només peons de brega i camàlics per enganxar propaganda i que la "nova política" vol militants que siguin l'avançada ideològica d'un projecte global, no només local, que faci arrelar en els territoris els principis republicans de llibertat, igualtat i fraternitat que ho resumeixen tot. En aquest camí, si vol, Catalunya en Comú ens hi trobarà.