diumenge, 16 d’octubre del 2016

LA POTINERIA DEL BLOC OLESÀ PER A DISSIMULAR QUE "LOS HAN PILLAO CON EL CARRITO DEL HELAO"


Quan pensàvem que la famosa parella Mariano Rajoy i Maria Dolores de Cospedal ja ens ho havia dit tot en l'art de formular sentencies i màximes que innoven i plantegen nous reptes a les ciències polítiques i jurídiques, en trobem una de genial del regidor i portaveu del govern municipal olesà Sr. Jordi Martínez (del BLOC OLESÀ, no cal dir-ho) que el dijous dia 6 en la tertúlia política referint-se a l'associació ANIMALISTES D'OLESA (AD'O) la qualifica de partit polític "que ho és menys" (sic). I ho justifica amb un irrefutable axioma: alguns membres de l'AD'O formen part d'un partit polític ergo l'AD'O es un "partit polític que ho és menys". Aristòtil es remou a la seva tomba aclaparat per raonament tan lúcid.

(feu clic sobre l'adreça per escoltar Olesa Radio i posseu des del minut +/-7) http://www.olesademontserrat.cat/olesaradio/pl11/radio-a-la-carta/id5519/tertulia-politica-punts-de-vista-6102016.htm

Si l'ajuntament declara d'interès local la incontestable teoria jordimartinesiana, Olesa de Montserrat es convertirà d'una revolada en el municipi espanyol (ui¡ perdó) amb més densitat de partits polítics, encara que ho siguin menys, per quilòmetre quadrat. Associacions de veïns, clubs, entitats, empreses, societats, sindicats, corporacions, congregacions, esglésies i confessions de tota mena... els nostrats (a l'entendre de l'alcaldessa) La Passió, els Misteris, etc. etc. quedaran convertits "de facto" en partits polítics que ho son menys.

No és menys genial la teorització, encara no suficientment sistematitzada per l'inefable regidor a la mateixa tertúlia radiofònica, de la figura del que provisionalment podríem anomenar "partit polític per subrogació" o "partit polític suplent" (caldria filar molt prim sobre el concepte, ja que podria produir un trasbals del "corpus doctrinal" del BLOC OLESÁ). És certament notable i hauria d'entrar en els manuals de ciència política, la formulació d'aquesta figura que defineix el partit polític que, sense ser convidat oficialment, compareix a una convocatòria municipal en nom d'un altre partit polític que si havia estat convidat oficialment.

(feu clic sobre l'adreça per escoltar Olesa Radio i posseu des del minut +/-7)
No cal explicar que tota teoria prové d'una pràctica prèvia que és la seva base i que en aquest cas, segons ens va comentar el regidor i diletant de la politologia Sr. Jordi Martínez, l'experiment va ser el següent: l'alcaldessa va convidar a una persona del PACMA (partit del tot) a una reunió incomoda i bilateral que li havia sol·licitat l'AD'O (partit que ho és menys) i a on, vés a saber perquè, al final hi van comparèixer cinc persones de PODEM (també partit del tot), sense que cap dels tres regidors assistents (Sr. Segado, Sr. Martínez i Sra. Yañez, del BLOC OLESÁ no cal dir-ho) s'estranyessin malgrat la protesta d' l'AD'O. Prova passada amb èxit: la reunió va resultar un guirigay amb desitjos per part del regidor Martínez de posar morrions a segons qui i sense resultats pràctics de cap mena pels sol·licitants incomodants. La teoria s'ha demostrat valida pels efectes que es busquen.

Deixem de banda el sarcasme. En tota aquesta moguda interessa saber si el regidor Sr. Jordi Martínez ha mentit a la ciutadania, I, si ha mentit, ho ha fet sabent-ho o perquè li han venut una moto. Sigui com sigui el regidor Martínez ha sigut l'encarregat de tapar les vergonyes d'unes autoritats municipals que les han "pillao con el carrito del helao" fent trampes intentant portar una reunió incomoda a la seva cleda. El BLOC OLESÀ, que s'ha omplert sempre la boca de democràcia, participació i transparència ha caigut en els pitjors vicis de qui té majoria absoluta: la prepotència, el menyspreu i la manipulació dels ciutadans.

A propòsit d'aquest despropòsit voldria fer dues reflexions finals des de la meva condició d'adherit a INICIATIVA PER CATALUNYA VERDS (ICV) als socis de CATALUNYA SI QUE ES POT i EN COMÚ PODEM:

A ESQUERRA UNIDA I ALTERNATIVA els hi diria que deixin de ser víctimes de l'esquizofrènia de la doble militància política en què malviuen. No es pot ser com la Rosa d'Alexandria que, diu la cançó, és "colorada de noche, blanca de dia", és a dir, no es pot ser d'esquerres a Catalunya i Espanya, i a Olesa estar diluït en aquesta amalgama de "gauche divine" i conservadorisme tradicionalista clerical preconciliar en què s'ha tornat el BLOC OLESÀ. Que recuperin aquella voluntat de convertir el Bloc en referent d'esquerra transformadora a Olesa que ens van proposar a ICV fa un parell d'anys i que no va reeixir.

I a PODEM els hi diria que, com afirmen ells, la nova política vol nous mètodes de participació i transparència, claredat i valentia. Sincerament, l'actuació de PODEM en tot el que s'ha dit sobre la reunió amb l'ajuntament em sembla sospitosament condescendent i escumosa malgrat que la versió que donen sobre la convocatoria és diferent i enfrontada a la municipal. Haurien d'explicar amb la transparencia, claredat i valentia que he dit abans quin és el seu paper real en tot aquest conjunt de confusions i/o mentides. Està en joc la seva credibilitat com a nou subjecte polític.