dijous, 30 de setembre del 2010

AIXÍ, A “BOTE PRONTO” I UNA MICA EMPRENYAT

No ens hem d'estranyar, perquè no podia ser d'una altra manera: els medis de comunicació i persuasió que s'han dedicat a desprestigiar la vaga i als sindicats convocants continuen la seva campanya. Per a ells la vaga general es limita als aldarulls de Barcelona que quatre arreplegats van provocar i que només són una anècdota dins el conjunt de la pacifica i democràtica (si, pacifica i democràtica) mobilització obrera, que es va concretar en una notable aturada de l'activitat i unes concorregudes manifestacions a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. El que dic de Catalunya ho estenc a la resta del Reino de España. I ja esta, no hi donem mes voltes, tenen el cul llogat i han de lligar el ruc a on diu l'amo. Així doncs normalitat només alterada parcialment per les coaccions i violència sindical.


¡I una merda per a ells!. Jo ho vaig veure i viure. Vaig veure moltes ¡moltes! empreses tancades als polígons industrials on vaig anar. Vaig participar a piquets i no vam exercir cap mena de violència, sense arribar a ser “versallescos” que no cal ( és clar que vam tenir que parar els peus a mes d'un "revolucionari", com també alguns “pacífics” exercents del dret al treball ens van intentar agredir). I per la tarda, a Barcelona, vaig estar a una manifestació amb una assistència de gent com feia anys que no la veia (no la compareu amb la del “dret a decidir” que és fer trampes), pacifica i serena. No cal entrar en cap ball de xifres, no éns entendriem.

La vaga general ha sortit bé tenint en compte la gran segmentació dels treballadors, amb un alt nivell de precarietat laboral, de falsos autònoms, d'aturats..., i malgrat les impies campanyes mediatiques (foteu-vos) ha estat l'exercici voluntari d'un dret col-lectiu i de pràctica democràtica amb un valor afegit importantissim que cal preservar: l'alt nivell d'unió i enteniment que han tingut CC.OO. i U.G.T .

Això es la meva opinió i experiència, ara cal esperar l'anàlisi assenyat que en faran els sindicats. Els altres, feu-me cas, llegiu-los si volèu però no us escalfeu gaire el cap.

Una dada: els gràfics , de "Red Electrica Española" mostren l'evolució del consum electric el día 29 de setembre








4 comentaris:

Joaquín Campos ha dit...

¿TE EXTRAÑAS?
¿Y AHORA QUE?

UN ABRAZO.

Martí Obiols Casanovas. ha dit...

No me extraña, ya lo digo al principio. Si me extrañara "l'emprenyada" sería más grande, ahora solo lo estoy una"mica" porque, mira, al fin y al cabo la manipulación informativa (muy fuerte) cabrea.
¿Ahora? Los sindicatos diran que, pero,en otro sentido, pienso que hay que aprovechar el tirón de complicidades tan diversas que se han creado a raiz de la movilización (partidos, asociaciones de todo tipo etc. ) para formalizar una alternativa electoral a la izquierda del PSOE y condicionarlo. Complicado pero posible.

Martí Obiols Casanovas. ha dit...

Ah¡ Te devuelvo el abrazo, mas fuerte si cabe.

gianna ha dit...

Marti

lo que digan los medios de comunicacion no importa
la gente sabe la verdad y ya no le cree a nadie
salud