divendres, 17 de setembre del 2010

“MOTION INDUCED BLINDNESS”

Si et quedes mirant al centre d'aquesta imatge (la creu negra), veuràs que els punts roses es tornen verds, per al cap de 10 segons desaparèixer. El fenomen és conegut com "ceguesa produïda pel moviment" (Motion Induced Blindness) i posa de manifest que quan el cervell se li presenta un estímul de contrast s'inclina al més predominant, sacrificant la seva atenció a certs aspectes dins del camp visual. El més curiós és que aquest fenomen el podríem experimentar en alguns casos a la vida diària, sense que ens n'adonem.

Vegeu alguns altres exemples d'il·lusions causades per la “Motion Induced Blindness” a on l'estímul de contrast predominant serien els medis de comunicació i persuasió:

-Per crear llocs de treball , eliminar el frau i l'abús en la contractació temporal i reduir l'atur cal abaratir les indemnitzacions per acomiadament i permetre la desvinculació de les empreses dels convenis col-lectius.

-Per a fer front al deute i a la situació econòmica causada per la crisi financera són necessaries polítiques d'austeritat i per tant retallar, antre d'altres, despeses socials.

-En aquests moments de crisi és bò abaixar els impostos a les grans fortunes i grans empreses per evitar una fuga de capitals necessaris per a la recuperació econòmica.

-La negociació col-lectiva no es positiva ni pel país ni l'ocupació.
-La historia demostra que les vagues com a forma de mobilització i lluita col-lectiva dels treballadors no serveixen per a res.
-Els sindicats, que només tenen presents als treballadors amb treball fix, són anacrònics i corporativistes.



1 comentari:

gianna ha dit...

es muy inteligente lo que escribistes
ademas esos colores que cambian del rosa al verde cuando se los mira da un aire muy psicodelico