dilluns, 6 d’agost del 2012

EURO PER RECEPTA, EL FARMACEUTIC I LA INSUBMISSIÓ. UNA PROPOSTA


Penso que l'assemblea del dijous 2 d'agost a la Plaça de Félix Figueras a Olesa de Montserrat contra l'euro per recepta va ser un èxit ¿que importa si érem 50, 100 o 150? l' important es que van sortir propostes que cal tirar endavant i gent amb seny per a fer-ho...els iaioflautes,... l'assemblea d'aturats... propostes que em sembla essencial coordinar-les amb les que pugui fer la “Plataforma Prou retallades” al conjunt de Catalunya.

Sobre l'euro per recepta es va explicar com practicar la insubmissió per part de la ciutadania, insistint-se que aquesta acció no anava contra els farmacèutics, que els han fet a contracor recaptadors d'una taxa injusta.

Es cert i hi estic d'acord, però, home de reflexos lents com soc, no vaig caure en aquell moment a manifestar, que malgrat això als farmacèutics se'ls pot exigir, i se'ls ha d'exigir un compromís mes fort per a que la insubmissió ciutadana tingui èxit; el seu compromís ha d'anar mes enllà de la pura i simple queixa.

Un dels assistents mes actius a l'assemblea va dir, encertadament, que l'èxit de la insubmissió per la retirada de la taxa per recepta depenia de que aquesta insubmissió fos tan massiva que el cost de la recaptació per constrenyiment als ciutadans fos superior a la pròpia taxa mes recàrrecs: en definitiva i per entendre'ns, que a la Generalitat li sortís mes car el farciment que el gall.

Es doncs necessari trencar la por del ciutadà i aquí es on, al meu entendre, te un paper important el farmacèutic per col-laborar a la insubmissió. Posem per cas ¿seria útil que a les farmàcies es pengessin cartells ben visibles informant als usuaris de la possibilitat de negar-se a pagar la taxa i posant a disposició de la gent els impresos corresponents? Si creiem que si, que podria ser útil, fem aquests cartells i proposo fer una acció un dia concret el més col-lectiva possible a les farmàcies olesanes demanant que els pengin.

Els farmacèutics que puguin tenir dubtes o siguin temorosos que tinguin en compte que ells també son ciutadans, que tenen llibertat d'expressió i que els motius ètics per recolzar activament la insubmissió a la taxa els trobaran al seu codi deontològic per exemple a I 2, 7, 8, 9 o II 15. Ells ja saben de que va.

Escolteu la banda sonora del mes d'Agost. Gato Perez i "Cha Cha Cha de la locura" .

1 comentari:

Toni Algarra ha dit...

Hola amic Marti,
respecte a"els farmacèutics, que els han fet a contracor recaptadors d'una taxa injusta."
s'hauria de aclarir que ells en principi no volein ser recaptadors "d'impostos" pero quan els nostres governants els hi van dir que aquest euro aniria a cubrir el deficit que la Generalitat te amb les Farmacies, El collegi de farmaceutics no va possar cap problema a que realment ells fossin els recaptadors, asi que l'ultim paragraf on parles del codo deontoque?...ells ja saben de que va, nosaltres també.