diumenge, 2 de juny del 2013

BANDA SONORA DEL MES DE JUNY (Pay me my money down) canta Bruce Springsteen



L'agencia Europa Press ens informa que un estudi sobre ocupació fet per Infoempleo i Adecco es va presentar a la Real Acadèmia de Bellas Artes de San Fernando (?) de Madrid fa uns dies. Aquest estudi constata que els salaris pagats al Regne d'Espanya al 2012 han baixat una mitjana del 4% (no informa respecte quin període ho compara) i, agafeu-vos, que els salaris de les persones que s'incorporen o reincorporen al mon del treball es un 30% inferior al de les persones ja integrades a les empreses. Si sumem com a salari diferit el que s'ha perdut en drets de ciutadania com la sanitat, l'educació, pensions i prestacions de la seguretat social l'espoli per traspassar les rendes del treball a les del capital agafa dimensions de confiscació i robatori colossals.



Si em de fer cas del que va deduir el venerable Marx i la plusvàlua o benefici del capital es produeix perquè el capitalista es queda pel morro la part del treball que el treballador realitza per sobre del que ell i seva família necessita fer per a cobrir les seves necessitats bàsiques (aliments, vestit, transport, habitatge, educació, sanitat, lleure.....) algú esta fent l'agost aquí amb diners que son meus, vostres.



¡¡Paga'm els meus calés, o aniràs a la presó!! cantaven els estibadors negres dels ports de Carolina i Georgia en aquesta cançó, que us proposo com a banda sonora del mes de Juny, quan el patró del vaixell s'escapaba sense haver pagat el salari convingut. Potser nosaltres també hauríem de cridar ¡¡¡Torneu-me el que es meu o anireu a la presó!!! però fent por per què s'ho comencin a creure. ¿Que quines son les formes de fer por? Jo només dic que nosaltres som molts mes que ells.



“Pay me my money down” es una cançó tradicional nord-americana que va popularitzar Pete Seeger cap els anys 40 del segle XX i que Bruce Springsteen va recuperar el 2006 al disc “We Shall Overcome. The Seeger Sessions”.

PETE SEEGER AMB BRUCE SPRINGSTEEN I JOAN BAEZ

1 comentari:

gianna ha dit...

Bruce Springsteen también compuso una canción muy popular "Born in the USA" que muchos tomaron como un himno a favor de EEUU, hasta Nixon en un discurso la nombró, pero nada que ver
Es una canción que narra la realidad de alguien que participó en Vietnam,al que se le murió un amigo allí, era una canción en contra de esa guerra, y el desagrado de ser norteamericano.
Me gusta tu música del mes de junio, saludos...