diumenge, 13 de setembre del 2015

MAL US PESI A ALGUNS (I ALGUNES), EL MEU VOT ÉS CATALANISTA, SOBIRANISTA I D'ESQUERRES


La meva amiga Montse Escoda ha donat forma, amb justa i abrandada prosa, les paraules que jo tenia al cap de forma barroera sense atrevir-se a sortir i les ha transformat en poesia sense rima per explicar un vot. Descaradament agafo les seves paraules, les faig meves i, amb alguna coseta de collita pròpia, proclamo:

EL MEU VOT és catalanista, sobiranista i d'esquerres i no el lliuraré a qui ha procurat, amb la seva política neoliberal, vendre els serveis públics, ni a qui se'n va anar a Madrid a retallar l'Estatut votat al nostre Parlament.

No apostaré per un projecte amb un presidenciable de qui dubto del seu amor al país, quan ha sostret més drets i salaris als seus empleats i empleades que l'Estat, ha regalat la sanitat pública al millor postor, ha sigut dur amb els dèbils i ha afavorit als poderosos, que ha convingut amb la dreta espanyola la reforma laboral i la llei d'estabilitat pressupostaria que tant de dolor ens ha causat a les classes populars.
 
No votaré a qui sota el paraigua de l'estat propi ha negat la memòria històrica democràtica tot buidant de competències el Memorial Democràtic, en sintonia amb el PP a la resta del Regne d'Espanya , fent un país que acaba la seva historia el 1714 i la torna a començar el 2015, en clar menyspreu a tots els que van lluitar per recuperar la democràcia durant la negra nit franquista.

El meu vot serà per la gent que ha sortit al carrer cada Primer de Maig i cada Diada Nacional (ja des de la clandestinitat) i que ha exigit sempre el dret a decidir-ho tot, a autodeterminar-se, del nostre poble. La gent que surt en manifestació per dir NO A LA GUERRA, NO A LA REFORMA DE LA LLEI DE L'AVORTAMENT, NO AL TIPP, NO A LES RETALLADES, NO A LA REFORMA LABORAL, NO A LA LLEI MORDASSA, NO A LA VIOLÈNCIA MASCLISTA, i que vol que Catalunya aculli persones refugiades, mentre d'altres emmudeixen. Votaré la gent que defensa sempre la llengua catalana davant dels Tribunals de Justícia, de l'Administració de l'Estat i a tot arreu. La gent que es mobilitza i fa vagues per a defensar, recuperar i ampliar, ara i aquí,  drets concrets, gens abstractes, arrabassats.

 
Jo votaré per aquestes i aquests companys i companyes que han de sentir com alguns els hi diuen fatxes perquè no parlen d'independència i volen ser fraterns en un món global, però que fan molt més que tots aquells que només s'omplen la boca de patriotisme, en favor dels drets i de les llibertats de les persones i del país.
 
Votaré per CATALUNYA SÍ QUE ES POT.