dimecres, 22 de novembre del 2017

REPLICA AL REGIDOR JORDI MARTÍNEZ D'UN CIUTADÀ QUE NO VA VOTAR L'1-O


Al 08640 de Novembre el regidor Sr. Jordi Martínez Vallmitjana va publicar una carta a propòsit de la jornada de mobilització del passat 1 d'Octubre, redactada en termes confusos i contradictoris que m'agradaría aclarir sota el meu modest punt de vista.

Si disseccionem la carta veurem que el Sr. Martínez comença agraint i lloant la participació en la jornada de “tantes olesanes i olesans” i al final, no se sap per quina mena de mecanisme mental, aquest “tantes” es transforma en un agraïment a “tot el poble d'Olesa”. Parla des de la “memòria individual” però utilitza la primera persona del plural i acaba firmant de forma institucional com a “Regidor de Participació Ciutadana, Esports i Habitatge”. Es dirigeix a “tants joves que van posar el seu coneixement i el seu treball al servei de tot el poble (...) i ens va permetre votar.” i també als “membres de les meses, tant els que ho van ser fruit del sorteig com els que ho van ser voluntàriament,”. Té un record “especial a totes i tots que (...) feien guàrdia a les portes dels col-legis electorals per protegir-los (...) dient-se no passaran i votarem,”. Evidentment, no s'oblida de “totes i tots els olesans que (...) van fer llarguíssimes cues per votar.”. Com veieu, tot gira al voltant del concret acte personal de votar.

A Olesa de Montserrat van votar 7.761 persones d'un cens de 16.968 (si no m'erro); per tant hi ha 9.207 que no van votar. Pregunto: Quin raonament lògic ha fet el regidor per a transformar 7.761 votants (que segons ell conformen tot el col-lectiu de votants, voluntaris, etc.) en “totes i tots” les olesanes i olesans, que no sigui el d'excloure de la ciutadania les 9.207 persones que, legítimament, no van voler votar?. Com classifica el regidor a les persones que, encara que no ens sentíem cridats a votar, voluntàriament vam anar a defensar els col-legis electorals dient-nos “encara que no volem votar no passaran”?. Pel regidor de Participació Ciutadana, Esports i Habitatge han desaparegut 9.207 persones ciutadanes d'Olesa de Montserrat, no hi són.

És també curiós que s'utilitzi per a una carta d'opinió personal el càrrec institucional que ostenta el Sr. Jordi Martínez i s'usi la primera persona del plural (a menys que utilitzi el plural majestàtic) per fer els agraïments als fidels. Està autoritzat a fer-ho?, parla en nom del Govern Municipal?. Caldria aclarir-ho perquè molt em temo el redactat i la literalitat de la carta contradiu la manifestació que va fer la Il-lustre Sra. Alcaldessa quan va donar suport a la celebració de l'anomenat referèndum i va dir que amb aquell acte defensava a “tots” els olesans i olesanes “fins i tot els que no volien votar”, o sigui també els 9.207.

Em temo que el Sr. Jordi Martínez Vallmitjana, regidor de Participació Ciutadana, Esports i Habitatge de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat s'ha passat de la ratlla una altra vegada.  

1 comentari:

Jaume Francesch ha dit...

En aquest cas, estic d'acord amb tu Martí. Tot i que vaig votar que si i continuaré votant que si sempre.