dimecres, 15 de maig del 2019

BLOC OLESÀ, UN PARTIT INFRACTOR DE LES ORDENANCES MUNICIPALS QUE ES CREU IMPUNE?. Carta oberta a la Iltre. Alcaldessa Sra. Pilar Puimedon, Regidora de Seguretat Ciutadana Sra. Susana Yañez i Regidor de Medi Natural Sr. Francesc Rosa.

No respecten ni els vells.......

Senyores i Senyor.

Milito a Iniciativa per Catalunya, Catalunya en Comú i a Movem Olesa (no em demanin explicacions, si hi ha qui creu en el Misteri
.....ni les criatures.
de la Santíssima Trinitat això m'excusa de donar-les). Les tres organitzacions polítiques es veuen representades en els colors roig de la justícia social, el verd de l'ecologisme i el violeta del feminisme. A propòsit del verd, Movem Olesa hem fet nostres, no per obligació sinó per convicció, els principis que conformen l'“Ordenança Municipal de zones verdes, espais naturals i arbrats” d'Olesa de Montserrat: defensa del patrimoni verd urbà i l'arbrat per la seva importància per l'equilibri ecològic del medi natural i la qualitat de vida dels ciutadans, per això en campanyes siguin electorals o d'altra mena, mai hem utilitzat l'arbrat com a suport de cartells.

Però es que si no ho féssim per convicció ho hauríem de fer per obligació, ja que la dita “Ordenança Municipal de zones verdes, espais naturals i arbrat”, com vostès sabran, prohibeix expressament lligar cartells als arbres (Article 16 b)). Incomplir aquest precepte és una infracció greu (Article 30 B) b)) que ha de ser sancionada per l'Alcaldia prèvia proposta de la regidoria de Medi Ambient (Article 29). Ho trobo just i necessari, juntament amb altres preceptes de l'ordenança, per acomplir el principi d'equilibri ecològic del medi natural que predica.

Les obligacions, però, sembla que no afectin el Bloc Olesà, partit que, malgrat afirmi beure de les fonts de l'esquerra és d'un eclecticisme i pragmatisme proper als principis variables de Marx (Groucho, és clar). Així resulta que els quatre anys en què han governat l'ajuntament amb majoria absolutissima i absolutista, potser els hi ha fet oblidar que són mortals i creure que, com deus de l'Olimp, tenen impunitat per saltar-se, descarats, les ordenances municipals que obliguen a tota (tota¡¡) la ciutadania. Amb la tranquil-litat del qui es creu que talla el bacallà, s'han dedicat a lligar cartells electorals amb la fotografia del Sr. Riera a l'arbrat públic.

Perseguir la desobediència de les ordenances municipals és una qüestió d'ordre públic. Sé que vostés tres són del Bloc Olesà i que aquesta actitud incìvica del partit que els dóna suport els deu doldre especialment, però no tinc cap dubte que el seu esperit de servei a la comunitat els farà complir el seu deure institucional, cívic, públic i legal sense cap mena de tracte de favor.

Serà dolorós però estic segur que vosté Sra. Yañez com a Regidora de Seguretat Ciutadana vetllarà per a què la Policia Municipal, tal com li atorga l'Article 53. 1. d) de la Llei Orgànica 2/86 de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, investigui i denunciï d'ofici la infracció de l'Article 16 b) de l'“Ordenança Municipal de zones verdes, espais naturals i arbrats” comesa pel Bloc Olesa. Serà dolorós, però tampoc dubto que vosté Sr. Rosa, com a Regidor de Medi Natural i previs els trámits preceptius, informarà d'aquesta infracció a la Sra. Alcaldessa. I, serà dolorós Sra. Pilar Puimedon, ho sé i no sap com l'entenc, però, estic convençut que no li tremolarà la mà, com mai li ha tremolat perquè la prevaricació no té cabuda dins del seu codi ètic, a l'hora de sancionar com a falta greu la infracció comesa pel Bloc Olesà.

Esperant de vostès un just darrer acte de la seva legítima autoritat rebin una cordial salutació.