dimarts, 7 de juny del 2022

BLOC OLESÀ I CATALUNYA EN COMÚ. ENTRE LA POLÍTICA DE LA MISÈRIA I LA MISÈRIA DE LA POLÍTICA.

 


    El diputat de Catalunya en Comú Podem al Parlament de Catalunya, David Cid, ha fet una visita de treball a Esparreguera i Abrera per interessar-se de la situació del sistema sanitari públic i el funcionament dels CAP a ambdues localitats. No s'ha acostat a Olesa de Montserrat malgrat els 5 o 6 km que separen els tres municipis.

    El diputat ha constatat a les dues viles veïnes, les deficiències que té el sistema sanitari públic, les precàries condicions de treball dels sanitaris i personal de servei, les dificultats que hi ha per donar un servei eficient i de qualitat a la ciutadania. No s'ha acostat a Olesa de Montserrat i no ha pogut comprovar "in situ" els greus problemes que pateix la sanitat pública a la nostra vila.

    El diputat s'ha reunit amb regidors i moviments associatius per la sanitat pública abrerencs i esparreguerins, per parlar, escoltar i proposar accions, mobilitzacions i solucions conjuntes al govern de l'estat i la Generalitat. No s'ha acostat a Olesa de Montserrat i no s'ha pogut reunir i parlar amb regidors i moviments associatius sobre la sanitat pública olesana.

    Em pregunto per què el diputat ha passat de llarg a Olesa de Montserrat?. Per què el municipi que, segons informa la web municipal (feu clic aquí), lidera el front comú de diferents ajuntaments per reclamar millores en l'atenció primària, queda despenjat de la visita parlamentària?. Crida l'atenció i és curiós, que el diputat David Cid deixi de banda l'únic municipi del nord del Baix Llobregat on l'alcalde i la força política que el recolza, el Bloc Olesà, compten com a socis de Catalunya en Comú amb qui han subscrit un acord pel qual comparteixen "plenament la ideologia de progrés i d'esquerra", i col·laboren "quan arriben eleccions, siguin locals, catalanes o estatals." (se m'escapa el riure per sota el nas). Potser aquest lideratge de què es presumeix a la web municipal només és cosmètica que amaga la realitat d'un ajuntament incapaç d'anar més enllà de la servitud a la Mútua de Terrassa amb reunions estèrils i protocol·làries i el diputat per vergonya, no vol veure la nuesa del rei i prefereix, com l'estruç, amagar el cap sota l'ala.

    Bloc Olesà, i Catalunya en Comú, socis desinteressats l'un per l'altre, lligats per un acord purament utilitari per a ells dos i sense utilitat per a la ciutadania olesana, perquè, al cap i a la fi, el Bloc Olesà només serveix a Catalunya en Comú per a "comptabilitzar" un alcalde al seu haver encara que "no se'n refiïn d'ell" (ho he sentit amb les meves orelles) i el Bloc Olesà pot tenir un conseller comarcal que a la primera de canvi fot verd a Catalunya en Comú (ho he viscut personalment), tota la resta són romanços. Política de la misèria, misèria de la política.