diumenge, 2 d’octubre del 2022

EPIDÈMIA D'INCOMPRENSIÓ VERBAL I/O AUDITIVA ENTRE ELS REGIDORS DEL BLOC OLESÀ

    



      Em preocupa la ineptitud d'alguns regidors olesans per a comprendre les preguntes que els hi faig en el torn d'intervenció del públic en finalitzar els plens municipals. O no contesten i deixen que l'alcalde ho faci per ells, o responen coses que no té res a veure amb la pregunta i ho fan de forma esbiaixada i incoherent. Em nego a creure que siguin uns sòmines badocs encantats, o, pitjor encara, que els importi un rave el que jo pugui dir o pensar i he arribat a la conclusió, que podrien patir alguna mena de malaltia que afecta les seves capacitats de comprensió verbal i/o auditiva. Sembla que senten els sons, però no els reconeixen i no els poden interpretar. La cosa és greu perquè la comprensió lingüística és clau en qualsevol procés de comunicació

    Res no em ve de nou, però en aquest darrer ple, el de setembre, ha arribat a ser preocupant la magnitud d'aquest fenomen; a escala epidèmica. Fixeu-vos si no:

    Si a la regidora de Salut Pública li pregunto com es concreten les accions que van decidir impulsar conjuntament els ajuntaments d'Abrera, Esparreguera i Olesa a la reunió que van tenir el 25-2-2022 (fa set mesos!!) per tal de pressionar de forma eficaç i aconseguir millorar la gestió actual dels CAP i retornar als serveis de que disposàvem abans de les retallades del 2011, i, sobretot, quin paper li donen a la ciutadania en la participació i organització d'aquestes accions, em contesta que aprengui a llegir, que no tenen competències, que fan coses (sic) encara que a mi no m'ho sembli, que si naps, que si cols,....però, Sra. regidora de Salut Pública, la pregunta era: quines accions concretes per aconseguir aquells objectius, van decidir impulsar conjuntament els ajuntaments a la reunió del 25-2-2022 i el paper que la ciutadania hi juga?. Li va costar, però al final va dir que s'han de tornar a trobar aquest mes.... o l'altre (no està gens malament, des de febrer), però del paper de la ciutadania ni piu. L'alcalde, paternal, va ficar cullerada, només faltaria, i va fer un esquerranós míting que riu-te de Fidel Castro, sobre el desballestament del sistema de salut pública i la seva entrega a les mútues privades (si, va dir mútues, ai a la propera reunió), alertant, però, del perill de la queixa des de les xarxes i les manifestacions descontrolades, no fos que els clatellots li arribessin a ell, etc., etc., etc... Incomprensió verbal i/o auditiva bilateral contagiada per proximitat de la cadira de la regidora a la de l'alcalde?.

    Si els hi preguntes als sis regidors del Bloc Olesà (que han fet ús de la llibertat de vot que els hi ha donat el grup municipal), que expliquin a la ciutadania el sentit del seu vot personal en relació amb una moció sobre el terrorisme (uns es van abstenir, altres van votar en contra), l'alcalde, preveient la seva incomprensió verbal i/o auditiva, els eximeix de contestar ( i ells, efectivament, ni mu; no es rebel-len exigint al Sr,. Riera que els deixi contestar, que ja són majors d'edat i no necessiten tuteles) i dóna la paraula al  “solucionador d'emergències” Sr. Jordi Martínez que improvisa una resposta genèrica explicant el “saludable” (sic) mètode de com s'arreglen les discrepàncies dintre del Bloc quan no es volen mullar el cul col-lectivament (?)....ens ha fotut el profeta!!, però senyors, és que la pregunta a cada un dels regidors era que expliquessin el perquè van votar el que van votar i la ciutadania en pugui prendre nota. Incomprensió verbal i/o auditiva col-lectiva?.

    Alerta!!. A la vista del cas olesà, els psiquiatres, psicòlegs o especialistes d'aquestes coses haurien d'estudiar si aquesta incomprensió verbal i/o auditiva és contagiosa.