dimarts, 3 d’abril del 2007

(i III) SOBRE LA "CARTA OBERTA A NA MAGDALENA GRAELLS ....". S'HA ACABAT EL BROQUIL


Ja está, aquest blog dóna per acabat el debat acadèmic que la meva carta oberta a Na Magdalena Graells i Casals ha suscitat amb una darrera reflexió. S’ha agafat el rave per les fulles, o dit amb més llustre s’ha confós la categoria amb l’anècdota. Hi ha qüestions més importants a debatre i segurament Na Magdalena se sap defensar soleta (si s’ha de defensar d’alguna cosa). De tota manera un divertiment d’aquestes característiques només pot passar a un poble a on encara es manté acriticament un carrer a D. Alfonso Sala (ni els meus el van canviar) i encara té a l’oblit a l’alcalde Fèlix Figueras i Aragay (per cert, algú dels meus il.lustres comentaristes sap què li va passar a aquest senyor?)

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Però aquest home a part de criticar la Magda que més sap fer? Vosté té idees o projectes a part d'una llengua llarga i bruta com tots els comunistes de pa sucat amb oli?

No és que anés a votar a la Sra. Graells però després de veure aquest intent de bloc que no té res de polític i només de eixelebrat maleducat tinc ben clar a qui no penso votar i faré el possible perquè el meu vot com a Olesana serveixi perquè ningú com vosté pugui estar al govern del meu poble.

Anònim ha dit...

"Comunista de pa sucat amb oli"
"Llengua llarga i bruta"
"Eixelebrat maleducat"

Això s'escalfa...

El de la canya!!

Anònim ha dit...

A l'Assumpció li diria:
1. Vol dir que no confón el "culo con las temporas".
2. Després d'un mes es desperta per a fer de correveidile de la Magda.
3. Per que no contesta: ¿que li va passar a l'Alcalde Felix Figueras? vosté no es culpable, pero aquest poble no sera normal mentre continui amagant el cap sota l'ala. Mentre no s'arregli aixó i el refotut Alfonso Sala no será possible acabar amb l'odi que destiles Assumpció.

Anònim ha dit...

Benvolgut Martí, m'he quedat bastant sorprès del to irònic i burlesc dels articles que has penjat a la web contra la Magda. A banda d'això, me n'alegro que hi hagi blogs d'internet de gent del poble, ja que avui dia podem trobar pocs espais periodístics o be d'opinió per internet sobre la nostra vila.
Referent al que comentaves a l'article i per interès dels lectors, l'alcalde Fèlix Figueres fou afusellat quan van arribar les tropes nacionals a Olesa.
No obstant, penso que és important que no oblidem, doncs, les desenes d'olesans innocents que van ser torturats i assassinats per les hordes roges que havien pres el poder a Olesa i a Catalunya a partir de l'alçament del 18 de juliol.
Sembla que els últims anys l'únic que es vol fer és remoure el passat, i estic ben segur que això no és positiu per la convivència de tots els ciutadans espanyols, catalans i olesans.

Anònim ha dit...

Per fi una persona amable i educada entre els discrepants d'aquest blog (Martí ho hauries de agrair). Sr. Parent: Les barbaritats comeses al cantó republicá son propies de periodes revolucionaris,convulsos i buits de poder: es van limitar a uns quants mesos per part d'incontrolats io es van acabar quan el legitim govern va tornar a tenir el control de la situació. En canvi la repressió al cantó "nacional", era sistematica, estudiada i programada amb voluntat d'extermini del enemic (i aixó se sap perque esta estudiat) El Lider d'UDC Carrasco i Formiguera fou "jutjat" i afusellat a Burgos despres que el Govern de la Generalitat el protegis i l'ajudes a fugir (i els capellans bascos afusellats pels "nacionals" i que no serán martirs ni beats?).

La historia s'ha de remoure per que només l'han escrit els vençedors, els que sempre han tingut carrers a nom seu i pasaran a la historia com a prohoms respectables, mentre que als altres s'els ignora i s'els considera malfactors. I tant que cal recuperar la memoria!

Per acabar cal dir clarament una cosa: ELS UNICS RESPONSABLES DE LES MORTS DE LA GUERRA I POSTGUERRA SIGUIN DEL CANTO QUE SIGUIN SON ELS QUE ES VAN AIXECAR CONTRA LA LEGITIMITAT, SI NO S'HAGUESSIN REBELAT NO S'HAGUESSIN DESFERMAT PASIONS I ODIS LATENTS QUE LA REPUBLICA HAGUES SIGUT CAPAÇ DE TANCAR SI HAGUES POGUT ACABAR LA SEVA FEINA MODERNITZADORA. EN CONCLUSIO: ELS RESPONSABLES PRIMERS DE LA MORT D'EN SALVADOR CASAS I D'EN FELIX ARAGAY SON ELS MATEIXOS.