dilluns, 26 de setembre del 2011

COM EL 26-9-1976 UN “MANUAL “ DE MARXISME-LENINISME VA SER LECTURA PERMESA ALS SOLDATS DEL “REGIMIENTO DE CAZADORES DE MONTAÑA ARAPILES 62” . UNA HISTORIA DE LA PUTA MILI

CUARTEL GENERAL BAUTISTA SANCHEZ (RCZM "Arapiles" 62)

Dues notes prèvies per entendre l'escrit:

1. L'any 1975 la editorial AKAL va publicar el llibre “Principios elementales y fundamentales de filosofía” que recollia les lliçons que sobre Marxisme-Leninisme el professor Georges Politzer va dictar a la “Université ouvrière” de Paris el curs 1935-1936.

2. L'any 1976, en una publicació militar dirigida als soldats de reemplaç s'hi deia:
“EL MILITAR ESPAÑOL NO PUEDE SER.... COMUNISTA O ALIADO MARXISTA...Porque nuestro ejercito luchó contra el Comunismo Internacional en nuestra guerra de Liberación hasta lograr la victoria de las Fuerzas Armadas”.
-----------------------------------------------------------------------------------

Semblava que aquell 26 de setembre de 1976 el soldat d'infanteria Martí Obiols, finalment després de quatre mesos, baixaria a Sant Feliu de Llobregat. Al soldat Martí Obiols l'havien destinat a fer la “mili” a la “3ª Compañia del “Regimiento de cazadores de montaña “Arapiles” 62” aquarterat a la Seu d'Urgell (Castellciutat) a on hi havia un gran nombre de fitxats per política, per delictes comuns i per “maricóns” (permeteu-me la incorrecció).

El matí era radiant, el soldat Martí Obiols ja s'havia vestit amb l'uniforme de “bonito” i l'autocar esperava al pati d'armes quant, de cop, el temut “capitán africanista” D. Carlos Deu Carré va tenir la ocurrència de passar revista als armaris de la tropa. Quant li va tocar revistar el seu, com conills de la xistera d'un mag, de dins van començar a sortir exemplars de la revista “Triunfo”, els llibres “L'11 de setembre i Catalunya”, “Que es el compromiso histórico”, “Que es el imperialismo”, “Principios elementales y fundamentales de filosofía”, un casette de Raimon que li havien portat d'Andorra per a la seva Irene que, la pobra, l'esperava a Sant Feliu..... Bronca del “capitán” al “brigada”.....-¡Le ordené que me vigilara a este rojo¡¡¡.
L'autocar s'en va anar sense el soldat Martí Obiols (ja no baixaria a Sant Feliu fins a llicenciar-se al desembre) que va ser traslladat al despatx del Coronel D. Juan Carreño Montero.

 El Coronel amb el material incautat s'havia muntat un aparador: -¡Vd. no es soldado ni español....¿A quién adoctrina Vd. con todo eso? (s'en recorda bé d'aquella frase.-¿A quién adoctrina....) ...Amb fúria incontenible va començar a estripar les revistes i els llibres. Quant va arribar a “Principios elementales y fundamentales de filosofia”  s'el va mirar pel davant i pel darrera i digué :- ¡Ah! Este solo es de filosofía. Quédeselo-.

Al soldat d'infanteria Martí Obiols li van plantar trenta dies d'arrest que va complir al calabós del “Cuartel General Bautista Sànchez” en companyia del seu llibre “Principios elementales y fundamentales de filosofía” que el Coronel D. Juan Carreño Montero havia tingut el detall de tornar-li. La veritat es que no es podia queixar, acostumat com estava a guàrdies, retens i cuina aquells trenta dies els va passar sense fotre brot, jugava amb altres presos, llegia, dibuixava (vegeu el dibuix de sota) i prenia el sol dues hores al dia.

Un bon dia el tinent de guàrdia de torn va decidir “pasar revista a las pertenencias de los presos” i de dins del “macuto” del soldat Martí Obiols va reaparèixer els “Principios elementales y fundamentales de filosofía”. Encuriosit, aquell jove tinent acabat de sortir de de la "Academia Militar"va mirar el llibre, el fullejà una mica i a la pagina 14 va llegir “La ambición de este libro es la de ayudar a cuantos quieran iniciarse en las ideas maestras de Marx y Engels y de su discípulo más eminente, Lenin”
-Soldado, ¿que hace este libro aqui?- va cridar escandalitzat. 
-Mi Teniente, el Coronel me ha dado permiso expreso para tenerlo. Se li van posar els ulls com els d'un mussol i va balbotejar: -....¡Ah!.... Bueno....¡ Si el Coronel lo dice!.

El 25 d'octubre del 1976 el soldat d'infanteria Martí Obiols sortia del calabós del “Cuartel General Bautista Sanchez” amb el seu llibre sota el braç que va estar a la vista i disposició de tothom fins el 31 de desembre en que definitivament, ja licenciat, va tornar a Sant Feliu de Llobregat. 
"La Pau i la Cultura amb el poble" (Dibuix mig copiat mig de collita pròpia fet pel soldat Martí Obiols al calabós d' "Arapiles 62" (no rigueu que només tenia 22 anys)


1 comentari:

Joaquín Campos ha dit...

Siempre sospeche que eras un delincuente... y un rojo.

BESAZOS A IRENE