diumenge, 11 de setembre del 2011

PERQUÈ HE POSAT LA BANDERA ROJA AQUEST ONZE DE SETEMBRE?

Fos on fos casa meva sempre hi he posat la Senyera per la Diada Nacional de Catalunya (i quant no em deixaven me les empescava per fer-ho). Feia falta, era necessari. Aquest any també fa falta i es necessari per això també l'he penjada, però juntament amb la senyera he posat la Bandera Roja, símbol històric dels qui amb dignitat exigim viure “sense permís “ de ningú, dels posseïdors del treball sense el qual no es possible la riquesa; en fi, el símbol dels “pobres lliures” (es a dir, dels demòcrates).

Per que ho he fet? Perquè no vull la nació que m'estan oferint, feta d'eteris i falsos principis, de grans i retòriques paraules que només amaguen mancances. Vull una Catalunya de ciutadans amb drets i deures: amb el deure i el dret a treballar dignament per poder viure dignament, amb una fiscalitat que exigeixi de tothom una contribució justa, equitativa i solidaria per a finançar una sanitat pública universal i de qualitat i una escola pública, catalana, laica, democràtica i també de qualitat. Una Catalunya a on no s'ens retallin els drets als més febles per afavorir als poderosos i s'hi facin polítiques per a que deixem de ser febles, a on s'hi trobin a gust els nouvinguts pobres (els altres ja s'hi troben) i ningú recolzi ajuntaments xenòfobs que els emprenyen.........en definitiva perquè vull una Catalunya de ciutadans fraternals, lliures i iguals i no me la donen. Per tot això ho he fet i perquè només amb la Senyera no en tinc prou per a expressar-ho.

5 comentaris:

Espe ha dit...

Brillant! Perfectament d'acord. Per cert...gràcies per fer-nos la banda sonora del mes de setembre...ha estat una sorpresa i m'ha arrencat un somriure.

Joaquín Campos ha dit...

Marti, ademas de buena gente, eres un romantico idealista.
UN ABRAZO.
¡¡¡VISCA CATALUNYA!!!

Martí Obiols Casanovas. ha dit...

Creo en la Utopía entendida como lo "inedito posible" en palabras del malogrado Garcia Nieto.

gianna ha dit...

en Chile el 11 de septiembre de 1973, las Fuerzas Armadas y Carabineros derrocaron y se suicidaba por eso, Salvador Allende.
Empieza en América del Sur un tiempo de dictaduras militares, en las que no se respetan los derechos humanos.
Creo que hoy es un día de pensar en todos los muertos inocentes, de todos los países que no tienen nada que ver con las políticas de los gobiernos.
Besos

Martí Obiols Casanovas. ha dit...

Gianna: Los catalanes deizquerda a la vez que nuestra derrota en 1714, recordamos el golpe de estado del criminal Pinochet