dimecres, 26 de desembre del 2012

RECORD DE L'EXCLUSIVA QUE D. JAIME DE MARICHALAR VA CONCEDIR A LA REVISTA OLESANA “L'OPINIÓ” EL 1994.

Al 1994 Olesa de Montserrat va patir un paorós incendi que l'envoltà pels quatre costats amb grans pèrdues materials i ecològiques. Per tal d'oblidar les desgracies, al desembre la revista olesana“L'Opinió”, agafant un caire de revista del cor, va enviar al Germà Petit del Capitán Trueno a Paris a fer un reportatge en exclusiva sobre la boda de L'Infanta Elena i D. Jaime de Marichalar que aleshores residia allà. D'aquell reportatge van sortir unes declaracions, que malauradament no es van confirmar però que podien haver canviat el futur d'Olesa de Montserrat. Aquest bloc recorda l'exclusiva 18 anys després.


Aconseguir en exclusiva per a totes les olesanes, i només per a elles, els secrets de la boda de l'lnfanta Elena amb D. Jaime de Marichalar explicats pel mateix nuvi, ens ha costat una aferrissada lluita amb l'”HOLA” i “LECTURAS”; encara ens fa mal la canyella de la cama dreta de la puntada de peu que ens va donar en Jaime Peñafiel, però la seriositat i el rigor de “L'Opinió” s'han imposat i han valgut la pena tots els maldecaps soferts. Les declaracions que ens ha fet aquest home que ha sigut capaç d'apartar del cor de l'Infanta al genet Luis Astolfi i a l'Arxiduc Jorge de Habsburgo, ens porten a reviure una bellíssima historia d'amor que faria empal-lidir d'enveja a la mateixa princesa Sissi. 

 D. Jaime personalment ens obre la porta del seu apartament parisenc -aquest Paris encisador on tantes vegades s'han trobat els dos enamorats-. No es gaire gran, però decorat amb el bon gust que tenen les persones educades en la sensibilitat, sense estridències, amb la austeritat que sempre ha caracteritzat la noblesa espanyola amb solera. D. Jaime es alt com un Sant Pau però elegant a l'anglesa, la ratlla dels pantalons ben feta i un batí de seda que porta com aquell que no vol amb naturalitat.

Ens convida a seure i comença a parlar donant-nos una agradable sorpresa: “-No es cierto que la boda serà en Sevilla. Doña Elena y yo hemos decidido casarnos en Montserrat. Mi futuro suegro me dijo que Jordi Pujol le telefoneó para felicitarle y le recordó “Majestad , digale al yerno “que no es home ben casat qui no duu la dona a Montserrat”. Esta il-lusionat com un nen la nit de reis – no ho pot amagar i se li nota-; explica amb delit els preparatius de la boda que tant Doña Elena com ell, cuiden al mínim detall com per exemple el seu vestit de noces.

Amablement ens convida a que l'acompanyem al sastre, un conegudíssim artesà del vestir que ha abillat les mes importants famílies reials sense tron que han escollit la dolça França per viure el seu trist exili: els Savoia, els Romanov, els Palhevi.... Mentre Don Jaime s'emprova es deixa fotografiar per a les lectores de “L'Opinió”. No para de sorprendre'ns. El nuvi vestirà un uniforme de gala de Mosso d'Esquadra molt adequat a la terra i al lloc on es celebrarà la cerimònia nupcial. Un preciós conjunt de pantaló, gec i armilla d'elegant blau marí tot enrivetat de vermell, una faixa també vermella envolta la masculina cintura i el cap cobert amb un barret de copa de la mateixa tonalitat que el vestit; per calçar unes elegantissimes espardenyes amb betes de seda morades . Tot plegat li dona un aire marcial que ajuda a ressaltar la botonada daurada del barret, punys i gec.

De tornada al seu apartament, mentre el cotxe travessa els Champs Elysees i passa per davant de la Tour Eiffel, li anem preguntant detalls de la boda que ell contesta sense cap mena de recança: “-Los presupuestos de la Casa Real no estan muy boyantes y el banquete se realizará al aire libre en un sitio cercano a Montserrat llamado Olesa creo – el cor ens dona un bot-, en el Areni del Molino o algo así. Hay barbacoas y parece ser que este año han acumulado mucha leña y carbón por allí”. El menú será adequadissim al marc:

“-Hogaza del Ordal tostada al perfume de ajo con tomate al gusto.

-Costillitas de lechal braseadas al aroma de olivo.

-Vino: Tinto Berichó cosecha de 1994”.

Ens hem d'acomiadar de D. Jaime i ens sap greu, ens ha robat el cor amb la seva exquisida educació i amplia cultura, com ja fa temps que ens el té robat l'Infanta Elena. Viuran a Paris aquesta parella d'enamorats, i no deu ser perquè no trobin casa a Madrid, a casa el sogre hi caben tots. Hi ha qui diu que el cert es que D. Jaime no vol canviar el seu treball amb contracte fix al Crèdit Suisse per un contracte temporal a Espanya.



El Germà Petit del Capitán Trueno
Enviat especial de “L'Opinió” a Paris


1 comentari:

Mathaussen ha dit...

Molt interesant aquest recull historic, molt bo.