divendres, 14 de desembre del 2012

SAVIEU QUE LA REVISTA OLESANA "L'OPINIÓ" VA ENTREVISTAR AL PRINCIPE DE ASTURIAS EL 1994?

Les crisi econòmiques son excuses sempre recurrents per “racionalitzar” el mercat de treball, no és nou. El 1994 el Govern del Felipe Gonzàlez ja va començar a reformar la contractació laboral introduint modalitats de contractes temporals que van representar l'inici de la precarització de les condicions de treball. El 27 de gener d'aquell any es va fer una manifestació a Barcelona contra aquella reforma laboral a on va assistir el Príncipe de Asturias D. Felipe de Borbón, que va tenir el detall de concedir una entrevista al Germà Petit del Capitán Trueno (“nom de plume” d'un ciutadà olesà) corresponsal de la revista L'OPINIÖ d'Olesa de Montserrat que la va publicar al Febrer de 1994. Pel seu interès històric aquest blog la reprodueix 26 anys després.

 D. Felipe de Borbón a la dreta de la fotografia amb ulleres de sol a la capçalera de la manifestació
 
El varem veure alçant-se majestaticament pel damunt d'aquella munió de caps, part pensant dels cossos que desfilaven cap a la Plaça de la Catedral de Barcelona el 27 de gener tot manifestant-se contra la reforma laboral del Govern del PSOE. Efectivament, Sa Altesa Reial Don Felipe de Borbón i Grècia era allà i mentre caminava envoltat de proletariat va accedir a respondre les preguntes que li vam fer..



-L'Opinió.- Alteza somos de la revista L'Opinió de Olesa de Montserrat ¿podéis responder a unas preguntas?.



-S.A.R. D. Felipe.- Ya podéis hablar en catalán que lo entiendo casi todo; mira: “setze jutges d'un jutjat mengen fetge d'un penjat” ¿que te parece tío?.





-L'Opinió.- Gracies Altesa, demostreu una gran sensibilitat envers la rica varietat cultural d'Espanya. ¿Com es que heu vingut a Barcelona a manifestar-vos?.



-S.A.R. D. Felipe.- Sabes, yo quería ir a Madrid que está mas cerca de casa pero Su Majestad, mi viejo ya sabes, me ha dicho que venga a Barcelona que no me conocen tanto, pero me da un poco de corte encontrarme con Jordi, el pobre se llevaría un disgusto y más después de mojarse el culo con lo de Mikimoto.





-L'Opinió.- Peró ¿com pot afectar la reforma laboral a la institució monàrquica?



-S.A.R. D. Felipe.- ¡Uf! acaban de caerme veintiséis tacos y me escapo del contrato de aprendizaje, pero imaginate si me llega a pillar y me lo meten con calzador para aprender a ser rey,...con 43.000 pelas al mes no llegaría, con la de viajes que hago y la barca, no me mola eso. Además el futuro esta chungo; todo el follón de si me caso, no me caso...no es que no encuentre parienta, es que estoy acojonado y eso que no tengo que buscar piso porqué en casa de mi viejo cabemos todos.





-L'Opinió.- ¿Tan malament veieu el panorama Altesa?



-S.A.R. D. Felipe.- ¡Lo que yo te diga tío! El contrato de aprendizaje lo esquivo por un pelo de conejo, pero ¿y si cuando se jubile mi viejo me meten a mi un contrato temporal y a la primera de cambio no me lo renuevan?.





-L'Opinió.- Però teniu una gran popularitat Altesa.



-S.A.R. D. Felipe.- ¡Pero que tontería más grande tienes encima colega! También era popular mi bisabuelo y lo despidieron en 1931 y tuvo que irse a vivir a Roma porqué ni la cueva le dejaron, y mi abuelo ¿que? toda la vida estuvo en el paro, y ahora que el viejo ha conseguido levantar la cabeza no es cuestión de ir jugando con el curro, sabes.





A la gent li agrada aquest xicot que estava amb ells com un ciutadà mes, amb els seus problemes, preocupat pel seu futur, i l'hem vist allunyar-se embolcallat per la massa tot cridant “Felipe.....trabaja de peón”, només ens va decebre en una cosa: tampoc ell sap quan tindrem el carrilet cada hora o mes sovint.



El Germà Petit del Capitán Trueno