dilluns, 5 de gener del 2015

SYRIZA, ICV-EUiA, TANTO MONTA MONTA TANTO



Encara tinc el costum de comprar cada dia el diari (jo l'anomeno així); “El Periodico” (en català, si) i abans “El Pais” i molt, però molt abans, “Mundo Diario” (¡snif!). Entre “El País” i “El Periodico” va haver-hi un feliç interregne amb “Público”(¡snif!). Si s'ha acabat “El Periodico” només compro “La Vanguardia” perquè és el més gros, té molt de paper i va bé quan fregues el terra. Ja sé que Internet ara ofereix una àmplia oferta d'informació i persuasió, però si no tinc paper entre les mans al mati m'agafa el “mono”; també sé que tots plegats me la volen fotre i he optat per a què me la foti “El Periodico”.

Fixeu-vos. Dilluns 5 de Gener, pagina 15 (en un quadret ben petit): “ICV TAMBÉ ATRAU SYRIZA”. El que és un encontre, organitzat per Iniciativa per Catalunya (ICV) i Izquierda Unida (IU) pel 24 de Gener a Barcelona, entre grups polítics d'esquerra alternativa d'Espanya, Portugal, Itàlia, França i Grècia (SYRIZA en concret) i altres que formen part dels grups parlamentaris europeus Esquerra Unitària Europea i Verds Europeus, previst abans de la convocatòria electoral grega, per “El Periodico” no és res més que un simple “tour de forçe” entre “Podem-Podemos” i ICV per veure qui la te més llarga en el suport a SYRIZA de cara a obtenir uns suposats rèdits electorals del possible triomf de la força d'esquerres grega. Justament l'avançament dels comicis grecs impediran la prevista presència d'Alexis Tsipras. ¡Hem fet, doncs, un pa com unes hòsties, redéu!.

No, no l'hem fet. Si jo ja ho entenc, s'ha d'informar, ¡faltaria mes!, però cal treure transcendència a tan important cimera de diables rojos europeus. És perillosa la coordinació de les esquerres radicals i critiques (amb arrels i criteri) europees i que comencin a plantejar alternatives a l'austericidi, al neoliberalisme, a les trampes i estafes de la crisi econòmica que tant dolor i sofriment estan provocant a les classes populars. És perillós pel sistema un front de forces socials i polítiques d'esquerres que retorni la li-lussiò per conquerir els cels per assalt com va dir el vell Karl.

Mireu, a ICV no ens cal fer el paperina, som amics de SYRIZA de fa anys. De fet les relacions s'inicien abans, amb Synapismos (coalició electoral dels dos partits comunistes grecs i la SY de SYRIZA), de tal manera que Alexis Tsipras va participar en la campanya electoral al Parlament de Catalunya el 2012 recolzant a ICV-EUiA.  A ICV haurem fet coses mal fetes perquè potser no en sabem més, però mai electoralisme barat,

 ¡Aneu a pastar fang, home!. Si és que quan uns hi van nosaltres ja fa temps que hi som.