diumenge, 31 de març del 2019

MOVEM OLESA, UNA COLLA DE GENT RADICAL, CRÍTICA, EXCÈNTRICA I SINISTRA.....COM TU.



Fixeu-vos bé en la fotografia. Hi veieu a la Meritxell (Merit) i al Samuel, o al Samuel i la Merit, ("tanto monta, monta tanto"). Encapçalaran la candidatura municipal de MOVEM OLESA, un projecte local de molt alt nivell i mirada llunyana que sap que la política olesana no s'acaba a Olesa i que per millorar-la també cal estar a on es talla el bacallà.

Malgrat el nom de profeta d'ell i de marededéu trobada d'ella, per a la "gente de bien" tenen tots els defectes de les persones lliurepensadores: són radicals i crítiques i no contentes, encara tenen la barra de fer-ne gala i com que no saben ni volen dissimular a més a més afegeixen que també són excèntriques i sinistres....Embolica que fa fort¡¡¡.

Peró no ens espantem pas, eh¡¡¡

Són persones radicals, no perquè estiguin sempre cridant i volent fotre-ho tot enlaire (són més bé de bon tarannà), sinó perquè volen anar a l'arrel de les coses. A l'arrel de la democràcia, de la participació ciutadana, contra la demagògia i el populisme de bar.

Són persones crìtiques no perquè vagin per les barberies i botigues posant verd al veí, sinó perquè actuen amb criteri que els permet contrastar idees i decidir amb seny ( i quan convé amb la necessària rauxa, tot plegat tant català).


Són persones excèntriques, no per rares i extravagants sinó perquè no els agrada ser al centre polític, que és la forma de no mullar-se el cul i, ens agradi o no, la història (i l'actualitat) ens ensenya que la societat es mou en una lluita permanent entre el poderós i qui només té la seva força de treball per vendre-la (tant se val treballadores per compte aliena o autònomes), i per això dins de la seva excentricitat són....

...., Són persones sinistres, no per malintencionades ni llòbregues, sinó perquè no volen estar a la destra de Déu Pare esperant tranquil·lament la salvació en el més enllà, sinó perquè estant al món i sabent el món on viuen, són d'esquerres i estan amb les persones que necessiten treballar per a viure, les pobres, les immigrants (si, perquè primer els de casa i elles també són de casa nostra), amb qui necessita i exigeix perquè la paga, escola i sanitat pública de qualitat...., en definitiva, amb qui vol recuperar i fer seus els valors republicans de llibertat, igualtat i fraternitat ara i aquí.

Aus exòtiques (no rapinyaires, això si), a diferència d'altres no els fa vergonya dir que són polítiques i que fan política, perquè l'entenen com l'ètica dels afers públics i perquè si no la fan hi ha que la faran sense ètica ni estètica.

Si també us considereu gent crítica, radical, excèntrica i sinistra com la Merit i el Samuel (o el Samuel i la Merit, vaja), aneu a escoltar i a parlar i, si cal, discutir-hi el diumenge 7 d'abril a les 11 del mati a "L'Escorxador". Parlarem d'una Olesa per viure-hi i viure-la. No hi perdreu res anant-hi.