dissabte, 5 d’octubre del 2019

CRÒNIQUES PLENÀRIES OLESANES. BLOC OLESÀ, ROSA DE ALEJANDRÍA,COLORADA DE NOCHE, BLANCA DE DIA.




Eres como una rosa
de Alejandría,
morena salada, 
de Alejandría,
colorada de noche
blanca de día,
morena salada, 
blanca de día.

(Popular)

S'ha fet el tercer ple ordinari del tercer mandat de l'era blocolesana. Al contrari del que semblava, de moment encara no calen esquadres ni cartabons per a configurar geometries variables de govern, ja que ens trobem amb una oposició geomètricament plana i estèticament incolora que no busca angles, ja siguin rectes, aguts a bé obtusos que configurin polígons que, com en un calidoscopi, donin color i atractiu a la política municipal.

Deixant de banda que per part dels partits que fa anys són a l'ajuntament continua l'alliçonament sobre protocol i procediment dels nouvinguts i l'anecdòtica moció de les banderes de Ciutadans a qui ningú, excepte els ponents, va fer cas, el que haguessin pogut ser els dos punts estrella de l'ordre del dia van resultar monòlegs avorrits. Em refereixo a la modificació del pressupost municipal de 2019 per fer front al pagament de dues expropiacions de terrenys i a la moció presentada per la CUP en nom de la Plataforma en defensa dels serveis públics d'Olesa contra el Projecte de Llei de contractes de servei a les persones, alies “Llei Aragonès”.

La modificació pressupostària tenia la raó de ser en el compliment per part de l'Ajuntament d'una sentència judicial que obliga a pagar 1'5 milions d'euros per una expropiació de terrenys (mal)feta l'any 2009 per aquell nefast govern del PSC-CiU-EO, al que el Bloc Olesà (BO) va venir a posar solució (al-leluia¡¡). De passada i aprofitant que el Llobregat passa per Olesa perquè no tenim el Pisuerga, es va introduir a la modificació pressupostària 517.000 euros més per expropiar uns terrenys al carrer Alfons Sala qualificats com a zona verda. Tothom va estar d'acord, fins i tot els predicadors de desobediències, que la sentencia era injusta però s'havia d'obeir. Cap dels partits governants el 2009 actualment presents al consistori va intentar justificar els fets que havien portat a aquesta sentència i ERC va demanar lleus explicacions al BO per la seva inacció entre el 2010 i el 2015 que van justificar per inexplicades estratègies jurídiques. BO, CUP i JxC van votar favorablement la modificació, PSC, ERC i Cs es van abstenir i aquí pau i després gloria.

No gaires sorpreses va aportar la discussió de la moció de la Plataforma en defensa dels serveis públics contra l'anomenada Llei Aragonès. Demanaven a la Generalitat blindar “la titularitat, gestió i provisió amb caràcter públic de tots els serveis necessaris per al desenvolupament d’una vida digna” com a “única via per a garantir drets de caràcter universal” alhora que s'instava a l'Ajuntament d'Olesa a comprometre's a elaborar “un pla d'internalització progressiva de béns i serveis gestionats de forma indirecta” i en el mentrestant audités els serveis actualment externalitzats de cara a fer un “control i seguiment de la qualitat”.

Ep¡¡¡ Amb aquesta darrera petició van sonar totes les alarmes. Uns i altres podien estar en contra o a favor de la Llei Aragonès, però ben diferent és que el que demanes per a altres t'ho facin fer a casa. Tothom feia filigranes retòriques i es van començar a barrejar naps amb cols: serveis socials i drets ciutadans amb la recollida de les escombraries, el cementiri i la joia de la corona del col-lectivisme olesà: voleu fer la Comunitat Minera S.C.C.L empresa municipal?¡¡¡¡. El govern d'”esquerra alternativa” i “nova política” del Bloc Olesà, com la rosa d'Alexandria va anar perdent el color vermell (estem en contra de la llei, però...) per arribar al to blanc del conservadorisme (....internalitzar serveis municipals?). Només es demanava fer un pla progressiu i estudiar-ne la viabilitat i mentrestant control i seguiment de qualitat. Només això. Hyde va vèncer Jekyll.

Ah, m'oblidava¡¡. Intervenció del públic: A l'anterior ple L'Il-ltre Sr. Alcalde va dir que respondria a la pregunta que li va fer un ciutadà, de si sancionaria al Bloc Olesà per la comissió d'una falta greu a l'infringir l'article 16 b) de l'Ordenança Municipal de zones verdes, espais naturals i arbrat. Doncs no, va dir que no sancionarà però que el que van fer no ho tornaran a fer mai més, però, alerta¡¡ ni ells ni ningú mes, eh¡¡. Avís a navegants. També va dir que els serveis municipals, al contrari de la ciutadania, no estan obligats a complir els reglaments i ordenances municipals. Llei de l'embut ample per a mi estret per a tu i autodesobediencia seguint les consignes del Parlament de Catalunya seu de la sobirania nacional.