dimecres, 8 de juliol del 2020

BLOC OLESÀ, CAL CANDI I L'AMAGATALL DE FU-MANCHÚ



En català hi ha una frase feta molt bonica, ara gairebé en desús, que diu de qui té calés de sobra per a gastar-los en coses inútils i supèrflues que “va fort d'armilla”. El Bloc Olesà (des d'ara BO) deu anar fort d'armilla, perquè s'ha fet inserir al periòdic 08640 del Juny un pamflet d'”autobombo” a doble pàgina, primorosa tipografia i a dos colors, titulat “Cal Candi una mica d'història”. Una cosa tan gran i colossal li deu haver costat un colló, tot plegat només per mirar de fotre al Moviment Veïnal i Movem Olesa (des d'ara MO).

El Generalisimo Franco feia servir allò del “contubernio judeo-masónico” i la “pertinaz sequia” per justificar les seves carències i fracassos. El BO l'imita i fa de MO el dimoni que li tapi els fracassos de vuit anys de govern absolutissim i absolutista mes un de propina, contra l'especulació urbanística, la seva suposada gran raó de ser. El pamflet del 08640, l'ha parit un febril i angoixat BO, per fer creure a la ciutadania olesana que MO és una mena de societat secreta que, com el Fu-Manchú del cine, conspira des de subterranis i inhòspits amagatalls per manipular i fer seva la vida social d'Olesa, especialment la del, per a ells, emprenyador Moviment Veïnal.

El BO, que ara governa Olesa amb la lleial col-laboració de la dreta post post post convergent de Junts x Cat, s'avorreix amb la invisible oposició que li fan els que l'han de fer i té “mono” de la que li injectava en vena MO, malgrat que ara no tingui representació al consistori (a causa del confusionisme i usurpació de sigles del BO, sigui dit aprofitant que el Llobregat passa per Olesa). La veritat és que el BO per anar tirant, necessita una oposició “light” i desprestigiar el Moviment Veïnal oposat al POUM. Per això el titlla de “tonto útil” de MO.

Com a ciutadà amb dret a petició (Art. 29 CE) i sabent de la seva proverbial generositat li demanaria al BO dues coses: 1) que no busqui fantasmes, perquè no n'hi ha, en un associacionisme veïnal, independent, propositiu, crític i radical que vol renéixer de les cendres que va deixar el BO després d'assaltar la Federació d'Associacions de Veïns i utilitzar-la descaradament per als seus interessos de partit i 2) que no jugui en els llindars de la prevaricació i compleixi fil per randa el que diu el Reglament Orgànic Municipal sobre la participació de les entitats als Plens Municipals; li seria profitós.

Amb el “despotisme il-lustrat” que el caracteritza, el BO tracta la ciutadania olesana com si fos menor d'edat, sense criteri, manipulable i necessitada de tutela, i no veu (o sí que ho veu i això l'espanta) que és una ciutadania madura, pensant, creadora del Moviment Veïnal que li ha posat al davant un mirall que, com a la madrastra de la Blancaneu, li ha dit que ja no és el mes “guapo” i li mostra la imatge d'un BO fracassat contra l'especulació perquè ha debilitat la seva capacitat de negociar, amb la prepotència de qui es creu “llanero solitario”, salvador únic i providencial del poble i ha destruït l'associacionisme veïnal, menystenint la mobilització ciutadana que li podia haver donat força i convertint la participació en simple exhibició de fira, com si fos la dona barbuda o l'home elefant.

El BO carrega sobre l'esquena de MO l'herència d'Iniciativa per Catalunya i l'Entesa dels Olesans des del 1993. La hipocresia del BO és d'escàndol, perquè des de fa ¡mooolts! anys (encara que ho amagui i es grati la urticària) ell és el representant impostat de IC-EUiA-EPM i ara de CatComú a Olesa, com el Papa de Roma ho és de Déu a la Terra, en canvi MO, tendre infant, va néixer el 2015. Pero vaja, “pelillos a la mar”.

Posaria la ma al foc i no em cremaria, que els de MO no són carallots, i ni reclamen l'expropiació de Cal Candi, ni, molt menys, volen arruïnar el poble com afirma el mentider BO al seu pamflet. És veritat que han donat suport a la urbanització de Cal Candi; com Esquerra Unida abans de fundar el BO, o com Convergència i Unió que ara, transvestida en Junts x Cat, governa amb el BO, o bé com il-lustres convergents transfugats al BO, o com ara i forçat per la seva impotència, el mateix BO. Però, dit això, Iniciativa, l'Entesa i MO en tots aquests anys sempre han defensat urbanitzar Cal Candi de forma equilibrada amb l'ecosistema, preservant gran part de la ja desapareguda pineda (molt més dels miserables 5 o 7000 m2 de què presumeix el BO), convertir-la en un gran parc amplament obert al carrer Vall d'Aran i amb majoria d'habitatge social, que ara serà minoria (si és que arriba a ser algun dia). Això és el que no ha pogut aconseguir el BO per arrogant, sord, cec i tancat en si mateix.

En fi, al pamflet del 08640 el BO pregunta, amb mala llet evident, quins interessos espuris pot tenir MO. Pobrissons, volen fer mal i no saben com. Ës públic i notori que a MO ningú té interessos urbanístics de cap mena. Pot dir el mateix el BO? Que mirin i repassin el POUM de dalt a baix i després donin un cop d'ull a la llista dels seus adherits. “La vida te da sorpresas, sorpresas te da la vida. ¡¡Ai, Dios!!” cantava desafinat però encertat el borratxo de Pedro Navaja.