diumenge, 17 d’octubre del 2021

SENYOR ALCALDE D'OLESA DE MONTSERRAT, EM DEU DUES RESPOSTES.

 

 


A Olesa de Montserrat la pandèmia ens ha portat la possibilitat que la ciutadania pugui fer precs i preguntes als plens municipals per escrit en comptes de fer-les presencialment i això té un avantatge i un inconvenient. L'avantatge és que pots fer les preguntes contextualitzant-les amb una introducció prèvia sense que l'alcalde et retiri la paraula per impertinent i pesat, l'inconvenient és que no et contesta i et deixa amb un pam de nas. Un espera que el senyor alcalde, que ha de ser model i exemple ciutadà, compleixi el que promet la pàgina web municipal: que les respostes es donaran "pel destinatari a la sessió següent, sense perjudici que l'interpel·lat/ada doni resposta immediatament.".

Al Ple municipal del mes de juliol (i som a l'octubre) vaig fer a l'II-ltre Sr. Miquel Riera, alcalde-president, les dues següents preguntes:

1. Quina opinió li mereix al Sr. alcalde el fet que el Bloc Olesà (des d'ara BO), partit coordinat amb Catalunya en Comú i que dóna suport al govern municipal, no hagi organitzat de cara a la ciutadania cap acte, acció o mobilització de suport explícit a la jornada en defensa de la sanitat pública que es va fer a Catalunya el passat 30 de juny?.

2. El passat 10 de juliol el Sr. alcalde va ser convidat a participar en la jornada organitzada per Catalunya en Comú, amb qui es coordina el BO, que sota el lema ​"De la resistència a la transformació" va tenir lloc al Prat i va parlar de sanitat i serveis socials. Tenint en compte les virtuts que el BO veu en el POUM (la seva estrella programàtica), per que no va exposar en aquelles jornades de discussió, reflexió i posada en comú d'experiències municipals, la relació de la sanitat i serveis socials amb el POUM i la concreció de com està previst que es desenvolupin aquests serveis públics en la transformació futura d'Olesa?.

A hores d'ara encara espero contestació. Jo entenc que ha de ser complicat per l'Il-ltre Sr. estar a missa i alhora repicar campanes, intentar justificar l'injustificable, fer equilibris per a no trencar consensos contradictoris interns al si del BO (poti-poti d'ideologies i pensaments, segons l'exalcalde Sr. Salvador Prat) i seguir enganyant al soci Catalunya en Comú, a qui ja se li està pansint el lliri que fa temps porta a la mà, incomplint de forma reiterada "l'acord escrit en el qual nosaltres subscrivim plenament la ideologia de progrés i d'esquerra, i hi ha un intercanvi de col·laboració quan arriben eleccions, siguin locals, catalanes o estatals." (paraules del Sr. Riera a Regió7).

“Como alcalde vuestro que soy, os debo una explicación, y esa explicación que os debo, os la voy a pagar" deia Don Pablo l'alcalde de Villar del Rio a la pel-licula "Bienvenido Mister Marshall".  Les preguntes són clares. Quan em pagarà l'explicació que em deu el senyor alcalde d'Olesa de Montserrat?.