dilluns, 1 de desembre del 2014

RECORDANT PETE SEEGER ( i XI). BANDA SONORA DEL MES DE DESEMBRE. "La Internacional"




Quan va morir Pete Seeger el passat 27 de gener vaig dir que, en just homenatge, aquest blog li dedicaria totes i cada una de les bandes sonores mensuals fins que acabes l'any. Ha arribat desembre i per acabar de complir la promesa feta he pensat que res millor que “La Internacional” pot reblar l'homenatge a Pete.

Vaig sentir cantar “La Internacional” en directe a Pete Seeger per primera vegada a la “Festa de Treball” del PSUC l'any 1979. La lletra original en francès de Eugène Pottier (la mateixa que podeu escoltar al vídeo) va ressonar a l'Avinguda de Maria Cristina a Montjuïc plena de gom gom de persones ansioses de llibertat.

Nord-americà d'esquerres (comunista) Pete Seeger va recolzar les lluites sindicals per l'emancipació dels treballadors, contra la segregació racial i pels drets civils, contra la guerra de Vietnam, per la defensa del medi ambient i una economia sostenible patint per això persecució i boicots a la seva activitat artística.

En els temps foscos que corren i de política d'esquerres de curta volada, “La Internacional”, més vigent que mai, ens recorda als pobres de la terra (sobretot als que s'havien cregut rics) que sense la nostra unió no hi ha emancipació. ¡Pobres de tots els països unim-nos!.