divendres, 29 de setembre del 2017

OLESA DE MONTSERRAT ASSETJADA?


El títol de l'encapçalament és una hipèrbole que quedi clar.

El Ple municipal ordinari de l'Ajuntament d'Olesa Montserrat que s'havia de celebrar el dijous dia 28 de setembre, s'ha ajornat fins al dia 3 d'octubre convocant-se amb caràcter extraordinari, però amb el mateix ordre del dia (?).

Motiu?: “la situació d'excepcionalitat que, malauradament, està vivint Catalunya en aquestes darreres dates” diu el decret de l'alcaldia, com també diu que la decisió s'ha pres “després de consensuar-ho amb els diferents grups municipals”. Una nota de premsa a la web municipal aclareix que “l’Ajuntament d’Olesa s’afegeix a la llarga llista de poblacions catalanes —com Abrera, Collbató o Masquefa— que han decidit posposar el ple ordinari del mes de setembre fins a la setmana vinent”.

(Nota al marge: Amb la informació de què disposo haig de dir que, a diferència del que diu el decret, no hi ha hagut consens entre els grups municipals a l'hora de prendre aquesta decisió i, fins i tot, em permeto dubtar que s'hagi reunit la Junta de Portaveus a l'efecte. Si haig de rectificar, rectificaré.).

Gairebé tothom estarem d'acord que la situació democràtica al Regne d'Espanya (ès a dir, a Catalunya i a la resta de l'estat) ès preocupantment precària però no hi ha una situació d'excepcionalitat legal (que no vol dir que no bulli l'olla segons li convingui a cadascú, aclareixo) que justifiqui la deixadesa de funcions que suposa la suspensió del Ple, molt més havent a Olesa absoluta normalitat i tranquil-litat ciutadana; però encara que fos certa aquesta suposada excepcionalitat al.legada per l'alcaldessa, no arribo a lligar que té a veure amb un Ordre del dia del Ple amb punts tan normals i avorrits com, per exemple, tractar del reglament de mesures alternatives educatives a la sanció per l'ordenança de civisme i convivència, l'ordenança de control, protecció i tinença d'animals, les festes locals del 2018....i no m'allargo.

De debò pensa l'alcaldessa que el dia 3 d'octubre s'haurà tornat a la normalitat com per a fer el ple? O potser creu que el dia 3 d'octubre, 48 hores després del “referèndum” podrà aprofitar el ple i proclamar heroicament la República catalana des del balcó?. Ja s'ha vist que no és només a Olesa on s'han suspès els plens, i em fa l'efecte que tot plegat són consignes arribades des del processisme oficial per donar una sensació d'estat de setge que reafirmi als convençuts i convenci als tebis de la necessitat de votar sense importar les garanties.

Per a tot això, senyora alcaldessa, no feia falta renunciar a l'autonomia municipal, seguir consignes i aplicar el corró de la seva majoria absoluta. No sap que tot està dat i beneit de fa temps?.