dimecres, 25 de juliol del 2018

TANCAT EL PARLAMENT DE CATALUNYA A LA BRAVA FINS L'OCTUBRE.



La Mesa del Parlament de Catalunya ha pres una decisió insòlita: no se celebraran sessions plenàries fins al mes d'Octubre. Insòlita pel tancament en si mateix i, encara més, pels motius d'aquesta decisió. Quedi clar que el motiu no és l'aclaparadora calor i els tremends nivells d'humitat. Al cap i a la fi ses Senyories tenen un generós aire condicionat i en la cantina hi ha un bon nivell d'existències, sòlides i líquides, a mòdics preus. Francament no em manifesto contrari ni a l'un ni a l'un altre, perquè les condicions de treball són el primer. El motiu del tancament, la responsabilitat del qual és de la Mesa, és eminentment polític.

La majoria parlamentària la té el sobiranisme, que està enfrontat entre si. D'aquesta manera, a través de la seva crisi, deteriora la representació política a la qual té dret la ciutadania. Ara, la representació política i el mateix Parlament són una simple ornamentació. O sigui, el tancament parlamentari és un recurs per no airejar encara més la confrontació entre les diverses fraccions independentistes, principalment entre les de l'home de Berlín i les de Junqueras. D'aquesta manera –abaixant les persianes del Parlament- es dóna un altre cop de rosca.

Fins ara no va ser infreqüent que, en ple merder parlamentari, el versàtil president suspengués durant algunes hores la sessió per, després, reprendre-la a la “remanguillé”. El merder en aquelles situacions era l'enfrontament entre independentistes i els seus adversaris. La suspensió de les sessions plenàries fins al mes d'Octubre està referida a la confrontació entre independentistes. Aquesta és la novetat. És un tancament a la brava I, probablement, d'escassa pulcritud democràtica.

Postil·la.-- Els estables d'Augías s'han traslladat al Parc de la Ciutadella. Fort olor de purins pels quatre punts cardinals de Catalunya. Als meus vuitanta anys és el que em faltava per veure.

(Traducció de l'escrit de José Luís López Bulla a  "Metiendo bulla".)