dilluns, 10 de setembre del 2018

TEMPUS FUGIT



A les golfes de casa he trobat aquesta rajola de la qual ni me'n recordava que estava allà. És un quadrat de només 10 cm. de costat; petita però, com les rajoles de tipus hidràulic d'abans, és gruixuda (2 cm.). És del 1928, per tant ja ha fet 90 anys i la deu haver trepitjat una gentada fins que la van arrancar d'on era.

Alcaldes republicans, també nomenats a dit per administracions dictatorials, o bé escollits democràticament en temps de monarquies parlamentàries. Regidors de tots els colors: comunistes, socialistes, nacionalistes, falangistes, democratacristians..... Veïns interessats per la política municipal, veïns emprenyats, queixosos i cridaners. Assistents a actes culturals, reivindicatius, homenatges a prohoms i entregues de distincions, etc. etc...


Algú recorda haver-la vist mai? Doncs aquesta rajola formava part del terra de l'antiga Sala de Plens de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat abans que la renovessin.


Nostàlgia? No, però un munt de records sí.


PS.- Quan ja havia publicat aquest escrit, l'Alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Jordi San José, em diu que quan es va renovar la sala de plens de l'Ajuntament es va mantenir el terra original del 1928. Com la rajola és indubtablement de la sala de plens, hem convingut que segurament en devien quedar per reposar. Llastima d'història perquè "si non e vero ben trovato".

1 comentari:

Unknown ha dit...

És veritat Martí, la sala de plens es va renovar el 1984 o 85, no recordo bé.
Es va aixecar la meitat del terra, la part en la que estaven els regidors.
El teu pare va guardar agunes rajoles com aquesta.