dijous, 1 d’agost del 2019

CRÒNIQUES PLENÀRIES OLESANES. EL PROFESSOR MARTÍNEZ I LA MALEDICCIÓ DE LA CADIRA.



El Sr. Jordi Martínez, 2on tinent d'alcalde -dels vuit regidors del Bloc Olesà (BO) set són tinents d'alcalde i no en són vuit perquè un és alcalde, un exèrcit amb més oficialitat que soldats-, el Sr. Jordi Martínez, deia, sembla que en aquests quatre anys que venen ens ha de donar grans moments en les seves intervencions als plenaris. La veterania ès un grau, diuen, i a fe que el Sr. Martínez es mereix la faixa de general.

Llengües esmolades han dit que com Iznogud, aquell Visir de còmic (de tbo), com que no ha aconseguit en tots aquests anys “ser califa en lloc del califa” mostra la seva capacitat per fer-se veure amb intervencions magistrals i indulgents cap als regidors nouvinguts a les tasques municipals, incapaços de seguir els intringulis procedimentals dels plens, i/o amb aportacions a la teoria del dret administratiu com, ja fa anys, la del “partit polític que ho és menys” o, enguany, la d'“escurar butxaques”.

Al ple municipal del dia 25 de juliol, el primer ordinari del nou mandat, el Sr. Martínez ja ens va demostrar la seva capacitat per estar a primera fila, no perquè estigui a la mesa presidencial com ho ha estat en els darrers quatre anys sinó per estar en el “candelabro” com va dir Sofia Mazagatos (confesso que veig Tele5 massa sovint).

Distribuït el cartipàs i assignades les retribucions als dos plens anteriors, calia ja entrar en matèria a gestionar.

Es va arreglar l'error de l'anterior ple i es van nomenar membres de l'oposició com a representants a determinats òrgans col-legiats i això feia intuir que la cortesia “versallesca” presidiria la sessió. I així va ser, malgrat que el “puimedonisme”, del que tant li costa desprendre's al BO, va treure el cap una altra vegada en forma de proposta de modificació de crèdit insuficientment consensuada amb els grups municipals de l'oposició cosa que va provocar tímides protestes explicitades en les intervencions dels regidors, que van ser contestades amb to professoral pel 2on Tinent d'alcalde Sr. Martínez, aportant al Dret Administratiu, com ja he dit, la notable teoria d'“escurar butxaques” com a metàfora de “si t'han sobrat calés i no saps perquè no pateixis que sempre hi ha un racó per entaforar-ho”. Al cap i a la fi, però, es van aprovar les modificacions de crèdit amb els vots a favor del BO, PSC, ERC i Cs, el negatiu de JxC i l'abstenció de la CUP. Pitàgores i Euclides, de moment, es van quedar a casa.

Poca cosa mes d'interessant va aportar el ple fora de la possible aparició d'un fenomen paranormal que podríem anomenar “la maledicció de la cadira”. Un dels regidors de la CUP ocupa la mateixa cadira que a l'anterior període de govern tenia el PP, partit donat a l'abstenció quan votava. Sorprèn el nivell d'abstencions de la CUP al ple del dia 25. No estaria de més que demanessin el canvi de la cadira o fer un exorcisme, amb els esperits mai se sap.


Ah¡ Al ple del Setembre l'Iltre. Sr. Alcalde ens dirà si sanciona al Bloc Olesà per vulnerar l'Article 16 b) de l'”Ordenança Municipal de zonesverdes, espais naturals i arbrat”. Suspens.