dilluns, 24 de gener del 2022

PREGUNTES ALS REGIDORS PERQUÈ LES RESPONGUIN PERSONALMENT........ SI L'IL-LTRE SR. ALCALDE ELS DEIXA I NO HO FA PER ELLS.

 


Aquí us deixo les meves tres primeres preguntes als regidors pel primer Ple municipal de l'any 2022. En tinc d'altres i, sovint, les respostes que em donen em fan venir més preguntes en una espiral inacabable, però resulta que només en puc fer tres a cada Ple. Bé, tant se val, dotze mesos té l'any i onze plens. Ah¡¡, espero que l'Il-ltre. Sr. alcalde s'adoni que els regidors ja són grandets i que poden contestar ells sols les preguntes.

1. Pregunta dirigida al Sr. Jordi Parent i Beltran (portaveu del Grup Municipal Esquerra Republicana de Catalunya).

En una entrevista a El Periodico del diumenge 23 de gener (pàgina 12), la Secretaria General d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Sra. Marta Rovira va donar a entendre que un dels principis de l'ideari republicà, en sentit extens, és seguir les "recomanacions" de les autoritats al "peu de la lletra".

Tenint en compte aquest principi republicà de complir "al peu de la lletra"  les recomanacions de les autoritats, per què ERC d'Olesa de Montserrat no ha fet cap pas o gest per exigir a l'equip de govern municipal del Bloc Olesà i Junts per Catalunya que compleixi "al peu de la lletra" les recomanacions del Síndic de Greuges de Catalunya en relació amb els contenidors de residus urbans del carrer Colom i els retorni a la seva ubicació inicial?.


2. Pregunta dirigida al Sr. Miquel Barreres Català (regidor del Grup municipal CUP-Amunt)

En finalitzar el darrer Ple del mes de desembre, responent a una pregunta del públic assistent vostè va dir que la CUP d'Olesa no veia lògic que el Reglament de Participació Ciutadana reglamentés que les formacions polítiques que no han obtingut representació a l'ajuntament tinguessin capacitat d'intervenir i presentar mocions (només intervenir i presentar mocions, no votar ni decidir, cal fer aquest aclariment), entrant en contradicció amb la CUP de Lleida, que ho va demanar al seu ajuntament (https://www.ccma.cat/324/la-cup-de-lleida-portara-la-paeria-al-sindic-de-greuges-per-restringir-la-participacio-al-ple/noticia/3056943/). El seu argument Sr. Barreres era que "el que no ha pogut entrar per la porta del davant entrés per la porta del darrere (a l'ajuntament)".

Tenint en compte la seva argumentació, creu que els seus companys d'ideari i pensament o de pensament i ideari de la CUP de Lleida, sense cap mena de lògica volien entrar a l'ajuntament lleidatà per la porta del darrere i de forma fraudulenta?.


3. Pregunta dirigida al Sr. Jordi López Guevara (regidor de Grup municipal Bloc Olesà, titular de Festes, mitjans de comunicació i tecnologies de la informació )

Al darrer Ple Municipal de desembre, al torn d'intervenció del públic assistent, li van demanar que expliqués a la ciutadania el seu vot contrari a les al·legacions presentades per uns ciutadans contra el fet que el Reglament de Participació Ciutadana (RPC) no permeti a les formacions polítiques sense representació a l'ajuntament intervenir i presentar mocions. L'Il-ltre Sr. alcalde el va deixar amb la paraula a la boca i, públicament amb el seu passiu conformisme, no li va deixar respondre, en un gest autoritari, paternalista i antidemocràtic, que semblava tractar-lo com un menor d'edat.

Sr. López, per dignitat, no ha pensat a dimitir en el seu càrrec de regidor de festes, mitjans de comunicació i tecnologies de la informació, davant el menysteniment i desconfiança en la seva capacitat de respondre amb criteri que li ha mostrat l'Il-ltre. Sr. alcalde?.

Esperem les seves respostes....no les que a l'Il-ltre Sr alcalde li semblin convenients. 

(Nota: Les respostes les trobareu clicant el comentari. Vostres són les conclusions. )

1 comentari:

Martí Obiols Casanovas. ha dit...



Benvolgut Sr Obiols.

La seva pregunta, va condicionada i totalment lligada a un principi república que extreu de l’entrevista a la Sra Marta Rovira del Periodico de Diumenge 23 de Gener. Un principi república que al nostre mode de entendre no es universal, i que la Marta Rovira no defensa en l’entrevista, sinó que en la introducció l’entrevsitador parla de Suïssa, les recomanacions de les seves autoritats i el seguiment “al peu de la lletra de les mateixes”, a l’hora que també afirma que a Suïssa son molt Republicans.

Dit això, no podem lligar aquest “suposat” principi república a les actuacions que Esquerra Olesa fa en el si del seu paper com a oposició al Ple de l’Ajuntament de la vila.

De totes maneres, dir-li que Esquerra Olesa, tant a nivell intern amb el Govern, com en Ple municipal, vàrem demanar a l’equip de govern com es trovaba la situació dels contenidors i vàrem proposar una alternativa de col·locació dels mateixos al Ple del 25/02/2021, que no va ser acceptada per raons tècniques.

Desitjo la resposta hagi estat la esperada, rebi una cordial salutació

Jordi Parent Beltran
Portaveu Grup Municipal
ERC Olesa de Montserrat


Bon dia,
En resposta a la seva pregunta no, no creiem que les companyes que la CUP de Lleida cometessin cap mena de frau. Tothom ha de poder utilitzar les eines al seu abast per reclamar allò que creu que li pertoca.
Ara us repetirem els arguments que us vam donar en el Ple del mes de desembre de l'any passat. Nosaltres no creiem que el Reglament de Participació Ciutadana sigui l'instrument més adequat per a la participació dels partits polítics senses representació al Consistori. I ho argumentem dient que la participació de les associacions de qualsevol mena està garantida. Però aquestes organitzacions tenen una característica comuna, que és la transversalitat: a cada una d'aquestes hi conviuen diferents pensaments polítics. I aquesta és la gran diferència amb un partit polític, on tothom participa de les mateixes idees. És per aquest motiu que no ens sembla correcte utilitzar aquesta eina com a canal per a la participació.
On creiem que hauria d'estar reflexada aquesta possibilitat de participació? Doncs en el ROM. I de cap manera estem tancats a reformar-lo quan toqui. També us volem recordar
- i diem això sense cap intenció de crítica, només volem constatar un fet- que en el mandat anterior Movem Olesa tenia representació i podia haver mirat d'incloure aquesta possibilitat al ROM.
Si en parlar de la porta del darrere us vau sentir ofès, us demanem disculpes per l'expressió, però continuem pensant el que suara dèiem. El RPC exclou els partits sense representació perquè aquests tenen la possibilitat d'expressar-se en les eleccions mitjançant la presentació dels seus programes i fer propostes que s'adeqüin a aquests. Els partits sense representació han de quedar fora del joc polític? Pensem que no però insistim que el RPC no és el lloc que han d'utilitzar per participar. Us vull recordar que el RPC va ser votat favorablement per tots els partits polítics presents al consistori, així com les desestimacions de les vostres al·legacions.

Miquel Barreres i Català
Regidor de CUP - Amunt d'Olesa de Montserrat




De: LOPEZ GUEVARA, Jordi
Enviado el: dimecres, 9 de febrer de 2022 11:15
Para: Alcaldia
Asunto: RE: Formulari de contacte web. Referència:41

Sr. Obiols, tenim una interpretació molt diferent de la resposta de I ‘Il·lustre Sr. Alcalde a la seva intervenció. La resposta es NO