dimarts, 22 de febrer del 2022

EL DARRER TRUC DEL MAG RIERA

 


   L'Il-ltre Sr. Alcalde d'Olesa de Montserrat, després d'un any i escaig de conflicte (feu clic aquí), ha fet retirar els contenidors de residus urbans del carrer Colom cantonada Alfons Sala (simptomàticament encara té aquest nom). Un any de molèsties, pudors i porqueria que han afectat les famílies a qui, arbitràriament, hi havien col·locat els contenidors a escàs metre i mig de les finestres dels seus habitatges i que ha acabat afectant la seva salut física i psíquica. Un any, en què el Bloc Olesà i Junts x Cat, que donen suport al govern municipal, han permès, submisament, la descarada i personalíssima alcaldada. Un any, en què l'oposició, tota¡¡¡, s'ha tapat els ulls i el nas davant aquest despropòsit, podent evitar-ho tenint en compte que el govern està en minoria. Un any, sense explicacions i justificacions coherents més enllà de sospitosos favoritismes. Només hi ha hagut el menyspreu cínic i prepotent de l'Il-ltre. Sr. Miquel Riera i amb ell la resta de forces polítiques com a col·laboradores necessàries.


    De cop, com en un joc de trilers, els contenidors "okupes" han desaparegut del lloc a on han estat un any i d'on era impossible moure'ls perquè si no haguessin caigut les set plagues d'Egipte sobre Olesa, i, curiosament, no han tornat a aparèixer a les dues ubicacions a on eren abans (si fa no fa, a 15 metres mirant cap a la muntanya, i a 30 metres mirant cap al riu), ni enlloc. Ara ja no és molèstia que alguns veïns hagin de caminar una mica més per llençar les escombraries?, ja no hi haurà desbordaments?, no es molestaran les sargantanes de cal Sequis?, on es llençaran els ossos de pernil?. El Mag Riera amb la seva vareta (de comandament) ha fet desaparèixer els contenidors, que ell anomena conflictius, quan a l'escenari on actua han sonat redobles de suspens que anunciaven mobilitzacions ciutadanes i, a més a més, ha ofert al respectable públic un bis: un procés participatiu per decidir que volem fer amb el solar de cal Sequis i que segurament pagarem amb els 15.000 € que, diu el mag, ens hem estalviat movent els contenidors que hi havien davant 30 metres més amunt, fins el carrer Colom ¡Tachan!

    Només l'actitud constant i valenta dels afectats -que, entre d'altres greuges, han hagut d'enfrontar-se a un assetjament despietat de calúmnies per part d'una processó de servils portafarcells-, i una teranyina de solidaritats, ha permès visibilitzar que això no era un combat personalista ni egoista, si no un combat de la raó contra l'actuació d'una administració pública, l'arbitrarietat de la qual pot afectar el conjunt de la ciutadania individual o col·lectivament, violant els seus drets constitucionals. Però això no s'ha acabat, hem trencat la baula d'una cadena i cal continuar la lluita des de l'evidència de què aquesta s'ha de fer amb la força que dona la unió cívica i responsable.

    Alguns us preguntareu per què entro en aquest camp de carxofes, podent estar tranquil? Perquè soc d'esquerres i comunista (si, encara en quedem), faig meva la frase de Publi Terenci, l'esclau que va aconseguir la llibertat, "Soc home, res del que és humà no m'és indiferent" i, per tant, em repugnen fins a la nàusea les polítiques i els polítics que provoquen patiment innecessari.Ja està, acabo.