dimarts, 6 de juny del 2023

QUÈ HAURIA PASSAT SI.....?



    
En un mes i mig, trenta persones i escaig han sigut capaces d’embastar el projecte d’Olesa Oberta, un projecte des de i per a Olesa de Montserrat amb perspectiva d’esquerra municipalista, no tancat sinó obert i solidari amb el conjunt d’iniciatives polítiques afins amb la seva aliança estratègica amb Catalunya en Comú i Podem. I en aquest mes i mig han aconseguit que 659 ciutadans i ciutadanes a les darreres eleccions municipals, els fes confiança per aconseguir un regidor, a punt de dos, en una campanya electoral amb una bona dosi de joc brut per part de la candidatura anomenada Bloc Olesà – CUP Alternativa Municipalista amb la connivència de l’Ajuntament i el silenci de la resta de candidatures. Perquè.......

    ....Què hauria passat, si no s’hagués enganyat la ciutadania venent-li com una coalició electoral entre el judicialment extingit Bloc Olesà i la CUP, el que en realitat només era la CUP utilitzant el nom del Bloc Olesà com una marca blanca?.

    ....Què hauria passat, si el Decret d’Alcaldia repartint espais electorals, hagués fet cas als criteris de la Junta Electoral Central de bon començament, tal com varen demanar des d’Olesa Oberta i no hagués afavorit il-legalment a la CUP en perjudici de la resta de candidatures, donant-li aquests espais en funció del 40’49% (suma dels resultats obtinguts per l’extingit Bloc Olesà que, recordem-ho, no es presentava com a partit, i la CUP a les eleccions municipals de l’any 2019), en comptes del 8’53% (resultats reals de la CUP el 2019) que legalment li corresponia?.

    .....Què hauria passat si l’alcalde (del Bloc Olesà), no hagués esperat que faltessin tres dies per acabar la campanya electoral, per rectificar el seu primer decret i reconèixer (a desgrat) que aplicant la doctrina de la Junta Electoral Central, a Olesa Oberta li corresponia el 20’45% d’espais i no el 4’47% inicialment reconegut?.

    ....Què hauria passat si la CUP no s’hagués apropiat d’espais electorals solapant els d’Olesa Oberta i trigant quatre dies a complir l’ordre de corregir la situació?.

    .....Què hauria passat si tots els apoderats de les candidatures haguessin renunciat al seu dret legalment reconegut a estar presents a les votacions per correu i de les meses electorals, per què el Delegat de l’Administració Pública ho diu, tal com va passar als Safareigs?.

    El que hauria passat no ho sabrem mai, però sabem el que ha passat, els precedents que s’han volgut crear i a qui es volia fer mal. S’ha volgut enganyar a la ciutadania per part de la CUP en aliança amb restes de l'antic Bloc Olesà i s’ha utilitzat impunement la institució municipal per vulnerar els drets electorals d’Olesa Oberta En Comú Podem. Mal final per a la història del Bloc Olesà, mal començament per a la CUP i mal diagnòstic per a la salut democràtica d’Olesa de Montserrat.

    Ara fan victimisme a què tan acostumats estan i van dient a qui els vol escoltar, que els han «fregit» a recursos. Era defensa pròpia el que ha fet Olesa Oberta, res més, tota sola i sense por.