diumenge, 18 de març del 2007

CAL CANVIAR PER A QUE TOT CONTINUI IGUAL?


El 18-10-2006 (ja fa un temps) apareixien a REGIO 7 unes declaracions del alcalde d’Olesa Sr. Joan Rota, explicant el perquè no es tornava a presentar com a candidat del PSC. Desprès l’assemblea dels socialistes olesans proclamava al Sr. Jaume Monné com a candidat. Per aquelles dates vaig fer un escrit que no es va arribar a publicar i com que les reflexions que hi feia les crec actuals us el poso aquí per que el critiqueu.


“Per certes circumstancies, potser era un impediment per al partit que jo tornés a ser el candidat. Em refereixo a possibles aliances. Soc conscient que políticament m’he cremat molt”.... “Jo crec que CIU i ERC no van entendre el que era un tripartit......ja vaig dir a la federació que veia difícil que jo tornes a pactar amb les mateixes persones”.


Es veu que la practica diària de la política a fet a l’encara Alcalde d’Olesa de Montserrat Ilm. Sr. Joan Rota i Ros un mestre de la paradoxa, perquè així de críptic, alhora que diàfan, es manifestava a Regió 7 el 18-10-2006 explicant. les causes de la seva “voluntària” i “reflexiva” renuncia a encapçalar les llistes del PSC (PSC-PSOE) a les properes eleccions municipals. Sense dir res o deia tot: els qui remenen les cireres del partit semblen disposats a continuar, si fos el cas, la política portada fins ara i s’han de reconstruir els ponts trencats i el Sr. Rota en un darrer i sublim acte, com a boc expiatori , s’ofereix en sacrifici no sense doldre's abans de la “molta desinformació” del ciutadà que “es deixa portar en certs moments i passa el que passa” (seguia dient el Sr. Rota en un rampell de despotisme il•lustrat).
I, qui es el pontoner?. L’Agrupació Local del PSC (PSC-PSOE) el dia 20 d’octubre va recolzar a l’únic candidat a encapçalar la llista electoral municipal: el seu Primer Secretari Sr., Jaume Monné, que compta amb el total suport de la direcció socialista comarcal i suposo que nacional (de Catalunya). En Monné, persona nascuda a la política el 1987 des de la UPO de la ma d’en Enric Termens , va ser efímer i autocensurat alcalde d’Olesa i es considerat el “factòtum” de les polítiques municipals dels socialistes olesans de Montserrat que no de Bonesvalls.No seré jo qui qüestioni la legitimitat de la elecció que van fer els militants i simpatitzants socialistes, però el cap em bull i s’hem plantegen uns dubtes: No hi ha dins el socialisme olesá ningú, persona o corrent interna, que qüestioni l’actual política municipal i d’aliances i es presenti com a alternativa? Tothom esta d’acord amb l’actual model de creixement urbanistic? Amb la especulació al casc antic amb el consentiment i/o deixadesa del govern municipal abans tripartit i ara simplement partit, per trencat vull dir? Ningú reflexiona sobre l’evident malestar social mes enllà dels “ciutadans que es deixen portar i passa el que passa” .....etz, etz..
Es una incògnita i no ho sabem perquè ningú ho ha explicat, però seria de lògica desprès de les manifestacions de l’alcalde Rota que, abans de ser proclamat líder carismàtic, l’assemblea socialista li mostres a Monné preocupació i l’inquirís sobre el programa i política d’aliances, que pensa dur a terme. Tant si la resposta es positiva com negativa es inquietant per a la societat olesana. Si es positiva per que la manca de informació i transparència en un tema tan transcendental em fa pensar que el socialisme olesá actua com una lògia maçònica i si es negativa perquè actua com una església a on la voluntat divina s’assumeix amb un acte de fe. Sigui com sigui, que Deu ens agafi confessats.