dimarts, 27 d’agost del 2013

POSATS A DIR DISBARATS AQUI VA EL MEU: L'INDEPENDENTISME BASCULA CAP EL TOTALITARISME. QUE US HA SEMBLAT? A VEURE QUI LA DIU MES GROSSA.

AIXÓ HA EXISTIT ¡ALERTA!
Qui em coneix sap de l'escassa simpatia que li tinc al PSC (PSC-PSOE). Ja ve d'antic, de coses de la transició del franquisme a la democràcia i que et queden als racons de la memòria, i si haig de ser sincer, no és que hi hagin posat gaire voluntat per esborrar-les. Comprendreu, doncs, que no tinc cap interes en defensar al PSC, però dit això no puc estar d'acord amb el disbarat d'editorial del VilaWeb dels dies 20 i 21 d'Agost títolada “Per que el PSC bascula cap al feixisme?” i que signa el seu director Vicent Partal, persona que jo considerava equànime i sensata.
Puc estar d'acord amb en Partal sobre algunes de les qüestions que planteja i es pot discrepar del posicionament que el PSC ha pres oficialment sobre el procés pel dret a decidir (jo mateix en discrepo), però només es un reflex de les seves contradiccions internes i de les que ell sabrà o no sabrà sortir-s'he; ara bé d'això concloure'n que hi ha una deriva cap el feixisme és d'una interessada mala fe esfereïdora. No dona l'editorialista del VilaWeb cap raonament, a la llum de la historia, la sociologia o la política, que permeti afirmar aquesta “basculació” del PSC, però se sap d'antic que les paraules no son innocents i acusant de “bascular” cap el feixisme a qui s'aparta del “pensament oficial” no només es vol desprestigiar i desqualificar al dissident sinó també llençar una advertència als “tebis” perquè no es desviïn del recte camí cap a la gran finalitat que transcendeix i esta per sobre de les persones. Això es diu TOTALITARISME que és, ves per on, una de les característiques comunament acceptades i que tothom reconeix en els feixismes de tota mena.
I a la editorial del VilaWebb s'hi vessen opinions que “basculen “ cap el totalitarisme quan es diu que mai ningú “s'havia atrevit a adoptar posicions tan extremistes contra el nacionalisme català i contra la voluntat popular” o “el PSC no va encaixar mai amb la voluntat popular” o “el PSC no hauria de violentar la majoria de la societat catalana” i aquesta deriva independentista cap el totalitarisme es reafirma quan des de l' Assemblea Nacional Catalana (ANC) es diu que no hi res a discutir, que no es vol canviar el lema de la “Via Catalana” de l'11 de Setembre i que qui hi vagi serà comptat com a independentista expulsant a les persones que sempre hem estat a favor d'exercir el dret a l'autodeterminació de Catalunya sense apriorismes.
El totalitarisme deixa de banda el raonament i l'esperit crític i no deixa lloc al dubte, supedita els grups socials i a l'individu mateix a la finalitat inmutable, no hi cap desviació de cap mena. S'hi es o no s'hi es, ho ets o no ho ets, estas amb mi o contra mi; maniqueisme pur.
M'agradaria que el títol d'aquest escrit fos només això, un disbarat, però de moment el dia 11 de Setembre no em deixaran ser a la Via Catalana, malgrat tot jo, com cada any, penjaré la senyera a la finestra...i la bandera roja perquè se sobre quina Catalunya vull parlar i discutir.

1 comentari:

Ricard Sánchez ha dit...

En total acord amb la teva reflexió company, no és la primera vegada que escolto comentaris semblants als d'aquest titular .......... i la veritat és que crea un crispació social per culpa d'aquesta lleugeresa dialèctica amb els que no estan amb el seu pensament. La veritat utilitzar una paraula tan perillosa com la paraula Feixisme és que em té dels nervis.