dimecres, 17 de febrer del 2021

PER QUÈ NO HE ANAT A LA MANIFESTACIÓ DE SUPORT AL PABLO HÁSEL.

   


 

    Tenia intenció d'anar a la manifestació en solidaritat amb el raper Pablo Hásel, convocada per l'ANC, ERC, Junts i el Bloc Olesà, però em van deixar fora, no m'hi van voler perquè no sóc independentista. El motiu de la convocatòria era clar per la: “INDEPENDÈNCIA I LA LLIBERTAT per a Pablo Hásel i totes les represaliades”. Per qué s'ha de barrejar una opció política que és subjectiva amb un dret fonamental que és universal? Per què, com a ciutadà no independentista, no puc donar suport al dret a la llibertat d'expressió d'un ciutadà independentista sense tenir que manifestar-me expressament per aquesta opció política?. Mal servei es fa a la llibertat amb aquestes postures excloents alhora que la necessària lluita pels drets fonamentals es debilita.

    M'agradarà o no com a raper el Pablo Hásel, més bé no, però si ha volgut fer ús del seu dret inalienable a la llibertat d'expressió, això per a mi és sagrat i és motiu suficient per a donar-li el meu suport. Per això volia anar a la manifestació davant de l'ajuntament, de la mateixa manera que, al seu moment, em vaig manifestar per la llibertat dels presos i per l'alcaldessa Pilar Puimedón quan la van voler processar, però gat escaldat fuig de l'aigua freda i es cansa de fer el babau.

    Sempre he pensat que el dret fonamental a la llibertat d'expressió és el primer entre iguals de tots els drets fonamentals, és el que permet l'efectivitat de tots els altres i estic d'acord amb el president J.F Kennedy quan va dir que “els drets de cada persona disminueixen quan els drets de només una d'elles es veuen amenaçats”.Els drets s'han de defensar si no te'ls prenen, i ha costat molt aconseguir-los.

    Explico això perquè, com diuen en castellà, “fiate de la virgen y no corras”. Deixo de banda les persones que de bona fe van anar a manifestar-se, però posaria la mà al foc i no em cremaria que si la situació política de Catalunya i Espanya fos una altra, als convocants els importaria una merda el problema del Pablo, perdoneu la cruesa. ¿Pots refiar-te del Bloc Olesà que justifica sancions per gosar dir a la guàrdia urbana que “si una pintada posés que el cap de la policia municipal és un terrorista ja faria temps que estaria esborrada”?. ¿Pots refiar-te de partits com JxCat, ERC que van abaixar el cap i van permetre que això passes a Olesa?. ¿Pots refiar-te de Junts que són els hereus de la CDC que va permetre amb la seva abstenció que tires endavant la "ley mordaza" impulsada pel PP que ha permès la condemna del Pablo?. D'això se'n diu hipocresia.

   Quan algú es troba davant de situacions complicades i angunioses s'agafa a un ferro roent, encara que sigui el de les solidaritats hipòcrites i impostades que només donen suport si hi ha rendibilitat política per als seus fins. Parlo des de la tristor que em provoca veure les manipulacions i mentides d'uns i altres però amb el convenciment de què no s'ha de defallir i que s'ha de fer ús dels drets fonamentals, sempre i no quan convingui, amb radicalitat crítica, defensant-los amb dents i ungles.