dijous, 28 de maig del 2015

"RECORDA QUE ETS MORTAL"


“Roma locuta, causa finita”. La ciutadania olesana ha mostrat la seva voluntat inapel·lable: majoria absolutisima del BLOC OLESÀ-ENTESA (12, abans 9); baixada del PSC (2, abans 3), CiU (2, abans 4), PP (1, abans 2), la felicísisima desaparició de PXC (0, abans 1); pujada d'ERC (2, abans 1), i l'emergència de MOVEM OLESA-INICIATIVA-ESQUERRA DELS POBLES-COMPROMIS (2, abans 0).

No felicitaré al Bloc Olesà-Entesa. Sóc un maleducat rancuniós pensareu algú. No, res més lluny de la realitat. El que no sóc és hipòcrita i el mestre Pompeu Fabra al seu diccionari defineix “felicitar” com “manifestar (a algú) la satisfacció que sentim amb motiu d'algun esdeveniment feliç per a ell” i comprendreu que jo, com a membre de Movem Olesa (i penso que cap altra formació política olesana), no pugui sentir satisfacció per la majoria absoluta del Bloc Els hi reconec el merit, això sí.

Felicito en canvi a Movem Olesa (i de rebot a mi mateix) perquè, en un mes i mig, la confluència d'ICV, gent lligada a les PAH, a les plataformes en defensa de la sanitat i l'ensenyament públic, al feminisme i al 15M, ha sigut capaç de conformar una candidatura que ha aconseguit dos regidors, emergint pràcticament del no res. Perquè, siguem clars; que no se'ns digui que Movem Olesa som els hereus de l'extinta Entesa dels Olesans, ja que aquesta es va liquidar, potser en mala hora, en nom de la frustrada convergència d'ICV amb el BO i que va obligar en el curt espai de temps que quedava fins a les eleccions a buscar noves sinergies que evitessin la desaparició d'espais d'esquerra alternativa i plural a Olesa, que EUiA havia abandonat diluint-se dins d'un inconcret i eclèctic nou partit creat amb nocturnitat i manca de transparència, i que, amb total impostura, recollia les sigles, que no l'esperit, del primigeni Bloc Olesà.

I s'ha aconseguit mantenir amb dignitat aquest espai d'esquerra alternativa i plural amb 720 vots, malgrat els bastons a les rodes d'alguns que, traint el seu nom, hi “podien” ser en aquest espai i no ho han volgut, preferint esperar a veure cap a on anava el vent, com les canyes als canyissars (per cert, com es diu canyissars en castellà, que no me'n recordo?), alhora que han intentat desprestigiar Movem Olesa via xarxes socials, mentre d'altres, anònims i incontrolats (?) que es devien creure herois en una dictadura, pintaven i embrutaven les parets d'Olesa i les pancartes de Movem Olesa amb insults. Nosaltres anirem fent perquè podrem fer.

I ara, que s'ha d'esperar del Bloc Olesà-Entesa?. Doncs coherència i humilitat:

Coherència en l'aplicació dels valors de l'Entesa pel Progrés Municipal (EPM) de la que el Bloc forma part (1), aquesta E que, segons un regidor, només els interessava pel mayling electoral. Doncs bé, només que sigui com a agraïment pel mayling electoral, coherència per tant en aplicar els valors de la justícia, la igualtat, la solidaritat, la pau, els drets nacionals, la llibertat , la defensa del medi ambient i la participació ciutadana. Que no ens trobem en aquests quatre anys, de nou amb un Bloc Olesà dividit en el rebuig de la reforma laboral del PP; que no obre un menjador social amb l'excusa de no estigmatitzar als seus usuaris, mentre no ha dubtat a fer-ho amb els treballadors dels plans d'ocupació; que firma adhesions a processos sobiranistes per pur electoralisme; que vulnerant el principi d'aconfessionalitat, convidi als ciutadans a participar “siguin creients o no” als actes de Setmana Santa; que s'instal·li en l'autocomplaença de ser pioners en la realització d'una consulta ciutadana, mentre ha abandonat el desenvolupament de processos i procediments de participació ciutadana.....

Humilitat, per a no confondre el partit amb l'ajuntament com fins ara, perquè la majoria absoluta no els faci oblidar que hi ha projectes municipals que van més enllà dels quatre anys de mandat, com el POUM per exemple, i que requereixen consensos molt amplis. En definitiva, algú els hi haurà de recordar, com es feia amb els emperadors romans “que son mortals” i d'això s'encarregaran la Meritxell i el Jordi, els meus regidors.


(1) No em puc estar de recordar a ICV-EUiA-EPM que els 4.585 vots del BO-E per a la Diputació i el Consell Comarcal els tenen la coalició gràcies al fet que Movem Olesa es va presentar a les eleccions amb intenció d'integrar-se a EPM. El BO, que no volia formar part de l'EPM, va demanar-ne l'ingrés al tenir coneixement del fet que MO presentava candidatura. De res.

Ball del cornut de Cornellà de Terri

1 comentari:

Mathaussen ha dit...

En aquest cas l'amic Martí té raó. L'Entesa es va suïcidar per facilitar els acords amb el Bloc, el Bloc va assassinar amb la complicitat d'EUIA d'Olesa, aquesta possibilitat. La direcció d'ICV (políticament caguetes), no li va interessar agafar el brau per les banyes. Covardia i falsedats. No et preocupis Martí, "roda el Món i torna al Born".-

Aquesta és una de les raons per deixar ICV.-